MĂRTURIA INCREDIBILĂ a Alinei Bica prin care le dă șah-mat lui COLDEA și KOVESI

| 05 feb, 10:10

A apărut declarația integrală a fostei șefe DIICOT, Alina Bica, în care aceasta aduce acuzații fără precedent la adresa Laurei Codruța Koveși și a lui Florian Coldea, actualul director interimar al SRI. Astfel Bica îi demască pe şefa DNA Laura Codruta Koveşi şi pe şeful SRI generalul Florian Coldea ca fiind maeştrii păpuşari ai marilor parchete, potrivit luju.ro.

Am fost contactata de Coldea Florian, prim adj. SRI, care m-a invitat la o cafea… Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt “cam subtiri” in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa”

Citeşte şi: SURPRIZĂ! Udrea şi Bica, din prietene au ajuns RIVALE

Dupa ce am preluat sefia DIICOT in iunie 2013, urmarea unor discutii avute cu proc.sef adj. Giorgiana Hosu si proc. sef serviciu Silvia Stefanescu, mi s-a adus la cunostinta faptul ca exista o carenta de procurori compartimentul judiciar, iar proc. Mirel Radescu doreste sa isi desfasoare activitatea pe domeniul combaterii macro criminalitatii economico-financiare dorind sa ocupe una din cele doua functii de conducere. Urmare a acestei situatii, s-a procedat la racolarea unor noi colegi pe compartimentul judiciar de la alte unitati de parchet si am solicitat dnei Stefanescu sa prezinte o propunere de repartizare a dosarelor ce urmeaza a fi sustinute in instanta. Urmare discutiei avute am primit cu viza celor doua doamne o propunere de repartizare a cauzelor, dl. Mirel Radescu pierzand la repartizare dosarul cu Ovidiu Tender, repartizat dnei proc. Curelaru. Am intrebat procurorii daca ii deranjeaza repartizarea, era o speta simplca in care eu am facut rechizitoriu, pentru o inselaciune si un abuz in serviciu, raspunsul acestora a fost negativ".

Citeşte şi: INCREDIBIL! Declaraţie BOMBĂ în scandalul UDREA-SRI

:La putin timp dupa aceasta redistribuire am fost contactata de Coldea Florian, prim adj. SRI, care m-a invitat la o cafea. Cu acea ocazie acesta m-a intrebat care e stadiul dosarului Tender si care e parerea mea cu privire la situatia juridica din cauza. I-am explicat starea de fapt si in opinia mea o solutie de achitare este exclusa, iar Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt “cam subtiri” in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa cand am dispus trimiterea sa in judecata. Deoarece a tot insistat sa ma convinga ca Tender nu este atat de vinovat precum pare, la un moment dat, mi-a prezentat o informare strict secreta in legatura cu care pot arata ca: dl Tender prin natura relatiilor din Africa prezinta interes pentru siguranta nationala si una dintre firmele sale deruleaza niste contracte. L-am rugat pe Coldea sa-mi permita sa ma documentez mai bine, am avut o discutie cu Curelaru in legatura cu aceasta cauza, am intrebat-o care e opinia sa, care este practica instantelor, iar la cca 3 saptamani m-am intors la discurtia cu Coldea fiind cu “tenele facute”. I-am spus acestuia ca este exclusa o solutie de achitare. In acel moment, Coldea vadit deranjat de pozitia mea, mi-a replicat ca “nu o sa sfarsesc bine, deoarece nu inteleg ca este vorba de siguranta nationala”. Stiind ce a patit Angela Ciurea (n.r. – Angela Ciurea a povestit cum a fost certata de Kovesi pentru masuri dispuse in dosarul ALRO si despre cum i s-a cerut sa plece din DIICOT, de fata fiind si generalul Coldea, episod confirmat de procuroarea PICCJ Angela Nicolae) si Ciprian Nastasiu (care mi-a fost chiar coleg de birou), m-am gandit sa aplic o stratagema ca sa “nu o sfarsesc rau”, respectiv l-am intrebat daca exista vreo incompatibilitate intre modalitatea de executare a pedepsei si siguranta nationala, moment in care mi-a spus ca nu, atata timp cat Tender se afla in libertate nu este nicio problema si mi-a cerut sa-l informez cu ce se intampla la fiecare termen de judecata – ceea ce am si facut. Vreau sa subliniez – Ovidiu Tender nu putea obtine suspendarea conditionara a executarii pedepsei, deoarece atat Codul vechi si nou, din perspectiva infractiunilor pentru care a fost trimis in judecata, in caz de condamnare, nu i-ar fi permis judecatorului aplicarea acestei modalitati de executare”.

Cred ca cineva i-a spus dl Coldea ca nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei si s-a suparat”, potrivit luju.ro.

Citeşte şi: După şeful SRI, Elena Udrea o atacă şi pe şefa DNA: Am informaţii care ar putea să o prejudicieze

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 14:14
Koldea-Covesi, cuplu penal...
Quod erat demonstrandum...
Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat : legatura ombilicala dintre cei mai mari infractori ai Romaniei, desi cei mai laudati in tara si afara...Toate dosarele acestea legate de Bica, Cocos, Udrea sunt fabricate in laboratoarele oculte ale Securitatii statului ( nu SRI , care e o denumire de fatada ) condusa de omul care vrea sa stapaneasca Romania, generalul de paie cu 3 stele, Coldea din gasca lui Falca si Seculici...Cele doua femei sunt niste victime nevinovate fiindca s-au pus de-a curmezisul nenorocirilor comise de acest cuplu penal Coldea-Kovesi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ