Măsuri de ultimă oră! SUA şi aliaţii săi vor să dea lovitura de graţie Rusiei

| 11 iun, 08:53

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat, miercuri, intenţia ţărilor puternic industrializate (G7) de a impune, în caz de necesitate, noi sancţiuni Rusiei din cauza conflictului din estul Ucrainei, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

"Vicepreşedintele (american) a subliniat angajamentul Statelor Unite şi partenerilor săi din G7 de a continua presiunile asupra Rusiei, pentru ca această (ţară) să contribuie pe deplin la implementarea Acordului de la Minsk, predând controlul la graniţă către partea ucraineană şi retragându-şi trupele şi armamentul de pe teritoriul Ucrainei", a anunţat Casa Abă într-un comunicat difuzat la încheierea unei întrevederi între Joe Biden şi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"De asemenea, vicepreşedintele a menţionat că Statele Unite şi aliaţii săi din G7 sunt pregătiţi să adopte noi sancţiuni pentru a răspunde, în caz de necesitate, acţiunilor Rusiei" în estul Ucrainei, afectat de cofruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele ucrainene.

Statele Unite şi aliaţii săi din Occident acuză Rusia de susţinerea rebelilor din estul Ucrainei şi subminarea Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie. Moscova respinge aceste acuzaţii şi susţine că pledează pentru implementarea acestui acord care, potrivit ei, nu ar fi respectat de autorităţile de la Kiev.

Rusia a fost exclusă din grupul ţărilor puternic industrializate în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni economice şi diplomatice Rusiei din cauza implicării în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk a izbucnit după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste sângeroase, la Kiev.

Peste 6.400 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, potrivit ONU.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ