May şi-a exprimat dezamăgirea faţă retragerea SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris

| 02 iun, 09:40

Theresa May, premierul britanic, şi-a exprimat în cadrul unei convorbiri telefonice regretul faţă de decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris, informează The Independent.

Un purtător de cuvânt al acesteia a afirmat: ”Preşedintele Trump i-a telefonat premierului britanic joi seara pentru a discuta despre decizia sa de a retrage SUA din Acordul climatic”.

”Premierul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia luată şi a subliniat că Marea Britanie va rămâne loială acordului, aşa cum a stabilit recent la summitul G7”, a adăugat acesta.

”Ea (Theresa May, not.red.) a mai spus că Acordul de la Paris asigură contetxul global potrivit pentru prosperitatea şi securitatea generaţiilor viitoare, în timp ce menţine la un preţ convenabil energia şi apără cetăţenii şi afacerile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt.

”Preşedintele a fost clar că rămâne deschis unei viitoare implicări a SUA în cadrul Acordului”, a mai spus acesta.

În cadrul unei declaraţii postată de purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel, pe Twitter, aceasta transmitea faptul că ”este dezamăgită de decizia lui Trump. Dar se va lucra mai mult ca niciodată pentru politicile globale climatie care salvează planeta”.

Tag-uri: Theresa May
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ