MECIUL SECOLULUI. Cea mai aşteptată partidă de BOX bate record după record

| 27 apr, 15:37

Cel mai aşteptat meci din boxul mondial, Floyd Mayweather - Manny Pacquiao, generează costuri uriaşe. Sponsorii care vor avea norocul să-şi promoveze numele prin intermediul "meciului secolului", aşa cum a fost catalogat de specialişti, vor trebui să scoată din buzunar sume exorbitante.

Managerul lui Manny Pacquiao, Todd duBoef, susţine că suma totală provenită exclusiv din sponsorizări se ridică la 13,2 milioane de dolari, ceea ce reprezintă un nou record în lumea boxului. Suma este de peste trei ori şi jumătate mai mare decât recordul existent până acum. Doar sponsorul principal va plăti 5,6 milioane de dolari pentru a-şi promova imaginea. Până şi şortul purtat de Mayweather va fi unul cu greutate. Sponsorii care îşi vor vedea numele inscripţionate pe el vor plăti 2,25 de milioane de dolari.

Cele mai scumpe bilete la meci s-au vândut în câteva minute cu 128.000 de dolari bucata, în timp ce amatorii de box care vor dori să vadă meciul la televizor vor trebui să plătească între 90 şi 100 de dolari. Arbitrul meciului, Kenny Bayless, va încasa un onorariu de 25.000 de dolari, în timp ce arbitrii-judecători vor primi 20.000 de dolari.

Ţinând cont de magnitudinea evenimentului, organizatorii şi-au propus să facă bani din orice şi au stabilit un preţ de 10 dolari pentru spectatorii dornici să asiste la cântarul oficial, cu o zi înaintea meciului. De obicei, accesul la cântarul oficial era gratuit.

Până şi proteza dentară pe care o va purta Mayweather este confecţionată la comandă, dintr-un silicon special şi va costa 25.000 de dolari. Aceasta va conţine diamante, aur şi va avea inserate imagini cu bancnote de 100 de dolari.

Dolce Sport va transmite în direct superconfruntarea dintre americanul Floyd Mayweather și filipinezul Manny Pacquiao, duminică, 3 mai, ora 4:00 dimineaţa.

Citeşte mai mult pe digisport.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ