Medic: Terapiile alternative pot fi NOCIVE în cazul unor boli GRAVE

| 14 aug, 2014

Terapiile alternative sunt, adesea, periculoase. Mai ales în cazul pacienţilor ajunşi într-o situaţie disperată, care renunţă la tratamentele alopate.

"Asistăm la o ofensivă a terapiilor alternative, care sunt adesea nocive când e vorba de un diagnostic grav, precum cancerul. Cea mai frecventă şi poate cea mai gravă greşeală pe care o pot face pacienţii la aşa-zisele terapii alternative este întârzierea diagnosticului propriu-zis şi a terapiei adecvate. Această iluzionare durează ani de zile, timp poate preţios care ar putea să genereze o atitudine corectă, salvatoare de vieţi'', a declarat conf. dr. Ion Daniel, şeful Clinicii Chirurgie III a Spitalului Universitar de Urgenţă, la Digi24.

Principalele cerinţe pentru vindecare sunt un diagnostic pus cât mai precoce şi o terapie complexă, ştiinţifică, riguroasă şi atent urmărită şi aplicată, deoarece orice întârziere costă pacientul ani de supravieţuire.

„Într-un stadiu incipient, de obicei, vindecarea este de aproape 100%, în funcţie de localizare, de reacţii personale. Pe când, a pierde timpul cu terapii iluzorii, naturiste, zise alternative... Paleta acestor terapii este imensă, de la diverse leacuri, până la bioenergie, magnetoterapie. Rămâi uimit de inaginaţia acestor vindecători, vânzând oamenilor iluzii care sunt păguboase în termeni de supravieţuire”, a precizat medicul.

Ion Daniel spune că medicii înţeleg disperarea pacienţilor, însă îi sfătuieşte să nu întrerupă tratamentul alopat şi să comunice întotdeauna ce alte tratamente le mai sunt administrate, întrucat acestea ar putea interacţiona cu tratamentul de bază.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 aug, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
19 ian, 20:24
ion hertoiu
d-lui:,,fratele filimon felasie""
se spune ca esti ceea ce mananci,dar si ceea ce gandesti si scrii...
-cu drag si cu respect pentru cei ce sunt si se considera OAMENI.Ion H.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ