Medicamentele se ieftinesc cu 20% de la 1 iulie

| 22 iun, 16:43

Prețurile la medicamente vor scădea cu 20% începând de la 1 iulie, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a spus că au existat discuţii cu toţi factorii implicaţi, FMI, Comisia Europeana, asociaţiile de producători, de distribuitori şi lanţurile de farmacii pentru a asigura distribuţia şi accesul la medicamente al românilor.

Ministrul Sănătăţii a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi toţi banii care vor fi economisiţi prin preţurile mai mici "vor rămâne la ministerul Sănătăţii, vor fi parte a programului de a înnoi lista de medicamente".

Citește și:  Veste incredibilă despre medicamente. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, din Turcia, două măsuri economice extrem de importante.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a transmis că în cursul zilei a fost vizitat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. În urma discuțiilor avute cu cei doi, premierul a anunțat că TVA standard va scădea la 19%, nu la 20%, cum anunțase PSD anterior, începând cu 1 ianuarie cel târziu, iar de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20 de procente.

Astfel, producătorii și distribuitorii vor fi obligați să scadă prețurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăși acest prag.

"Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie", a declarat vineri Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puțin 12 luni, producătorii și distribuitorii urmând a fi sancționați dacă nu actualizează preţurile.

Lista prețurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății și va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ