MEDICINA FACE UN PAS EXTRAORDINAR! Corpul devine COMPLET TRANSPARENT

| 01 aug, 2014

O DESCOPERIRE EXTRAORDINARĂ. O nouă metodă, prin care tot corpul devine transparent, ţesuturile râmân intacte şi permit oamenilor de ştiinţă să vizualizeze întreg organismul şi conexiunile dintre organe - această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unei noi generaţii de tratamente.

Cercetătorii de la California Institute of Technology, conduşi de Viviana Gradinaru, au dezvoltat, în premieră, o tehnică prin care pot face aproape tot corpul unui şoarece transparent. Metoda va facilita cercetările de biologie şi medicină, putând fi utilizată, de pildă, pentru a studia structura sistemului nervos sau modul în care se răspândeşte cancerul în organism.

Deşi existau metode de a face transparente diferite organe extrase din corp, este pentru prima dată când cercetătorii reuşesc să facă transparent tot corpul unui animal, a explicat Viviana Gradinaru, conducătorul studiului şi autor principal al articolului pe această temă publicat în jurnalul ştiinţific Cell.

CITEȘTE ȘI: Jumătate din POPULAŢIA Terrei are în ORGANISM acest VIRUS MISTERIOS

 

Animalele au fost eutanasiate, apoi pielea a fost îndepărtată, iar restul corpului a fost tratat cu anumite substanţe chimice care fac ca musculatura şi organele interne ale şoarecilor – nu şi oasele – să devină transparente. Unele dintre substanţele utilizate dizolvă grăsimea, altele formează o reţea la nivel microscopic, care menţine poziţia ţesuturilor în corp.

 

Metoda este eficientă din punctul de vedere al infecţiei cu un virus. Se poate urmări exact parcursul virusului în corp şi mai ales dezvoltarea cancerului în ţesuturile umane. De aproape un secol cercetătorii au încercat să transforme ţesuturile opace, dar majoritatea tehnicilor au deteriorat ţesuturile, iar experimentele au fost oprite.

 

Visul medicilor

Lipidele, celulele grase, prezente în celule pot distorsiona razele de lumina, transformând ţesuturile opace. Procesele prin care trebuiau transformate au privat organele de o substanţă nutritivă, iar rezultatul a fost necloncudent.

Acum cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California spun că au împlinit visul medicilor prin această nouă tehnică în 3 paşi:

+  O plasă din plastic susţine ţesuturile

+  O soluţie moleculară este perfuzată în sânge, dizolvă lipidele şi face orfanele transparente

+ Molecule colorate pot fi infuzate în soluţie pentru a evidenţia cele mai importante conexiuni

CITEȘTE ȘI: S-a câştigat o nouă luptă cu virusul HIV. Află care este descoperirea de ultimă oră

 

Rezultatele au fost excepţionale cercetătorii au putut face rinichii, inima, plămânii şi intestinele să devină transparente în 3 zile şi întreg corpul în două săptâmâni. Testele au fost făcute pe cobai şi pe ţesuturile umane în timpul opreţiilor, dar încă nu pe oameni perfect conştienţi.

Efectele sunt uimitoare. Cercetătorii fac echipe şi încearcă să determine dacă prin această tehnică pot vedea diferenţele dintre pacienţii care suferă de demenţie şi pacinţii sănătoşi. Diferenţele acestea nu au mai fost posibile până acum cu ajutorul tehnicilor vechi.

CITEȘTE ȘI: Ce boală gravă poate provoca un banal herpes

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ