Mesaj diplomatic dur. Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah

| 16 mai, 20:38

Autoritatea Palestiniană trimite un mesaj diplomatic negativ României, rechemând ambasadorul de la București. Decizia vine în semn de răspuns la poziția țării noastre pe tema mutării ambasadei SUA la Ierusalim.

Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineaţa la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului Palestina în România, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România miercuri seară, potrivit sursei citate.

Autoritatea palestiniană a anunțat miercuri și rechemarea ambasadorilor din Austria, Ungaria și Cehia, care au trimis reprezentanţi la ceremonia israeliano-americană de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, a anunțat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene, relatează AFP.

Reprezentanții celor patru țări UE au luat parte la ceremonia cu delegația SUA la Ministerul israelian de Externe duminică, cu o zi înainte de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și de a transfera ambasada SUA, instalată anterior în Tel Aviv, a ofensat palestinienii.

Forţe israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza, în timpul unor proteste față de inaugurarea la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite în Israel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ