Mesajul preşedintelui Iohannis pentru români la un sfert de veac de la revoluţie

| 15 dec, 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, îi cheamă pe români, prin intermediul Facebook, ca, la 25 de ani de când şi-au câştigat dreptul la libertate, să caute în arhivele proprii şi să pună 'laolaltă imagini şi mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului şi naşterea democraţiei româneşti'.

'Anul acesta se împlineşte un sfert de veac de când poporul român şi-a câştigat dreptul la libertate. Vă chem, aşadar, să ne amintim împreună de iarna anului 1989 şi de eroii neamului românesc. Căutând în arhive fotografii din acele zile ale eliberării noastre şi folosind hashtag-ul #25deanidelibertate, să punem laolaltă imagini şi mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului şi naşterea democraţiei româneşti! , afirmă, duminică, Iohannis, într-o postare pe pagina sa de facebook.

În cursul serii de duminică, preşedintele ales a postat un nou mesaj pe această temă în care consideră că 'cea mai importantă lecţie a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conştiinţa oamenilor, iar valorile libertăţii şi democraţiei trebuie apărate cu orice preţ'.

'Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care naţiunea noastră şi-a recâştigat libertatea şi să ne afirmăm deschis admiraţia pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timişoara, să preţuim astfel memoria lor şi să veghem în continuare la sănătatea societăţii noastre', se arată în mesajul postat de Iohannis, duminică seara, pe pagina sa de facebook.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat recent că, pe 16 decembrie, va participa la ceremoniile organizate la Timişoara cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ