Metodă surprinzătoare de a slăbi: cu alune şi nuci

| 05 iun, 2014

Pe langa faptul ca sunt extrem de gustoase, nucile si alunele sunt din ce in ce mai populare in dietele de slabire. Acestea nu ajuta doar la pierderea in kilograme, ci si la reducerea colesterolului, reglarea tranzitului intestinal, sanatatea pielii si a articulatiilor, potrivit ele.ro. De asemenea, nucile si alunele au efecte antidepresive, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3.

 

Alunele si nucile se mananca in stare cruda in cadrul dietelor. Pentru a le avea mereu la indemana, cel mai indicat ar fi sa le pastrezi in pungi micute, in cantitati optime pentru o gustare. Pentru a le conserva cat mai bine, tine-le la frigider.

Incearca sa stai cat mai departe de alunele si nucile prajite, deoarece in timpul prepararii acestea isi pierd o mare parte din proprietatile nutritive. De asemenea, grasimile pe care le contin sunt oxidate si pot produce substante cancerigene. Totodata, prin prajire, alunele si nucile capata un indice glicemic mai mare care creste riscul depunerii de grasimi.

Alunele si nucile sarate sunt de asemenea periculoase pentru dieta deoarece cresc retentia de apa si cresc tensiunea arteriala.

In cadrul dietei cu nuci si alune, cantitatea ideala pentru o gustare este de 50-60 de grame. Pentru a avea rezultate cat mai bune este foarte important ca acestea sa fie mestecate bine pentru a ajuta cat mai mult procesul de digestie si pentru a ajunge cat mai repede la senzatia de satietate.

De preferat este sa le mananci crude, insa, in cazul in care nu le poti consuma simple, combina-le cu branzeturi sau orice alte feluri de mancare care iti plac.

Meniul pentru dieta cu nuci si alune

Mic dejun

- salata de rosii cu ulei de masline si bucatele de migdale. O felie de paine neagra si cafea sau ceai.

Pranz

- struguri si un pumn de nuci sau un mar un mar si un pumn de alune

Gustare

- supa de legume sau o salata cu morcovi si iaurt si un pumn de alune sau nuci

Cina

- supa de cartofi cu marar, salata cu ulei de masline, orice tip de nuci si un pahar de suc din legume (rosie, morcov sau dovlecel) ori supa de broccoli, salata de ciuperci cu smantana, nuci la alegere, struguri sau prune, un suc natural de fructe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ