Mișcarea Populară luptă pentru Elena Băsescu!

| 24 dec, 2013

Mișcarea Populară este partidul care revedică nucleul dur al electoratului lui Traian Băsescu și luptă necontenit doar pentru a asigura fiicei președintelui, Elena Băsescu, un loc pe lista la europarlamentarele din 2014.

Liderii noii formațiuni politice sunt atenționați în mod constant de șeful statului că o carieră eșuată a Elenei Băsescu în PDL este o variantă inacceptabilă, fiind necesară în mod obligatoriu o variantă de avarie care să-i permită pupilei sale să ajungă din nou la Bruxelles.

Astfel, în contextul în care puterea lui Traian Băsescu este profund măcinată, președintele este cuprins de panică și încearcă în continuare să-și exercite controlul asupra instrumentului de presiune politică păstrând oameni de încredere în funcții cheie. Desigur, nimeni nu este mai de încredere decât propria fiică – după cum s-a văzut și în cazul creditului luat de Ioana Băsescu de la CEC pentru terenul de la Nana.

Cariera lui Traian Băsescu se află în cel mai jos moment, iar acesta nu mai are putere asupra deciziilor de guvernare și de stategie, devenind cu timpul un Președinte tot mai izolat. Această izolare este cel mai mare pericol pentru viitorul politic al lui Băsescu, pentru că ea se răsfrânge și asupra șanselor Elenei Băsescu de a-și continua cariera în legislativul european.

Calea pe care o urmează familia Băsescu este una cât se poate de clară. Se urmăreșt, pe scurt, crearea unui partid al nepotismului, care să le asigure oamenilor președintelui beneficii și locuri călduțe după ce acesta nu va mai ocupa fotoliul de la Cotroceni.

Dar Traian Băsescu subestimează dificultatea impunerii unei astfel de construcții aberante pe scena politică. Elena Băsescu, Elena Udrea și Emil Boc sunt actori politici cu mari probleme la capitolul imagine și credibilitate. Iar Mișcarea Populară pornită ca o fundație de „centru-dreapta”  vine să întărească și să justifice faptul că Traian Băsescu caută noi căi  de a-și continua politica sa partizană și de a-și proteja „șmecherașii” și „copiii de bani gata”.

O fi normal ca un Președinte ce este demis de majoritatea românilor să pună bazele unei noi formațiuni politice care este doar o trambulină pentru fiica sa, Elena Băsescu? Ce alte variante ar avea tânăra Eba la îndemână dacă nu ajutorul lui „tăticu”? Asta în contextul în care nici partidul său portocaliu de origine să nu îi mai dea nicio sansă Elenei de a își continua cariera politică, refuzând s-o pună pe listele de la europarlamentare.

Ceea ce rămâne clar în tot acest joc politic este că noua mișcare lasă să se vadă faptul că noua formulă electorală, alcătuită dintr-o formațiune de câteva mii de spălați pe creier conduși de consilierii-marionete ai Președintelui, nu vine decât să o susțină pe fiica lui Traian Băsescu, Elena Băsescu, la alegerile europarlamentare din 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 dec, 2013
dorina
eba
Pare o ipoteza plauzibila. Dar cine este Miscarea Populara daca nu o adunatura de pup.....sti. Poate Basescu sa creada ca Eba ar putea fi din niu propulsata prin frauda sau forte oculte, din exterior, ar putea face identic cu rezolvarea de la referendum. Poate ca aceste forte; duabolice de altfel, ar avea destula putere pentru a o sustine pe aceasta semidocta. Asta este siarta romanikor; sa-i reprezinte doar nulitatle.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ