Mihai Sturzu: Probabil luni îmi voi da demisia din PSD. Replica lui Liviu Dragnea

| 12 dec, 15:39

Social-democratul Mihai Sturzu a afirmat sâmbătă că se gândește să se despartă de PSD și probabil, în cursul zilei de luni, își va da demisia din acest partid.

Anunțul lui Sturzu vine după ce a lansat mai multe acuze la adresa președintelui formațiunii politice, Liviu Dragnea, cerându-i acestuia să se retragă din funcția de lider PSD pentru că este implicat într-un dosar de corupție, iar Dragnea, la rândul său, l-a acuzat că i-ar fi propus să organizeze un scenariu politic din care să reiasă o mișcare și să rezulte ulterior o alianță parlamentară.

"Eu nu sunt atât de expert la politică cum este Liviu Dragnea, dacă are astfel de planuri este foarte bine. Eu știu ce am învățat din cărți și sunt convins că PSD are nevoie de reformare. Ce vrea să facă Liviu Dragnea nu știu. Eu i-am cerut mai multă independență pentru TSD", a declarat Mihai Sturzu.

El a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi vorbit în numele lui Victor Ponta. "M-a dezamăgit profund această atitudine a lui Liviu Dragnea. Nu este un secret pentru nimeni că am intrat în politică acum cinci ani, la invitația lui Victor Ponta, care mi-a spus atunci că o mână de oameni tineri pot reforma PSD. Din păcate, au trecut cinci ani, să pierdem alegeri, să ne dăm seama că PSD nu se poate reforma. L-aș întreba pe domnul Dragnea dacă acest caracter sub semnul întrebării pe care îl observă azi la mine și la Victor Ponta nu l-a observat și înainte când îi făcea campanie lui Victor Ponta și eu dormeam nopțile prin parcări în campanie. Trebuia să ne spună atunci că nu avem caracter OK. (...) Mi se pare că problema nu e aici, ci la Liviu Dragnea, care are probleme de credibilitate", a susținut Sturzu.

El a declarat presei că se gândește să își continue cariera politică cu un alt proiect, undeva la nivel local, "acasă în Brașov".

"Eu sunt din Brașov. Poate construim ceva de la zero acolo, cu oameni care în niciun caz nu susțin acest proiect politic. Oricum e prea devreme să vorbim acum", a spus el.

REACŢIA LUI LIVIU DRAGNEA

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că tinerii social-democrați nu erau preocupați de faptul că Mihai Sturzu a anunțat că vrea să plece din partid și că nu l-a rugat nimeni să rămână.

"Eu am văzut în rândul tinerilor din partid, cu care am făcut sute de poze, că nu erau preocupați de asta (de faptul că Mihai Sturzu a anunțat că pleacă din PSD — n.r.), au foarte multă speranță, așteaptă să-și voteze noul lider, care să fie totuși un lider adevărat, de-al lor, să lucreze împreună cu ei. Sunt hotărâți să facem schimbări profunde în politica românească, în partidul nostru, să ne apucăm serios de campanie, au foarte multe proiecte pe care nu s-a uitat nimeni din păcate în ultimii doi ani și o să le ducem mai departe. Am văzut că acest domn aștepta să fie rugat să rămână. Din ce am văzut, nu l-a rugat nimeni, așa că nu știu ce o să facă. Sunt doi ani din viața Tineretului Social-Democrat care o să fie trecuți cu vederea până la urmă", a spus Dragnea la congresul organizației de tineret.

El a adăugat că i se pare inadmisibil faptul că la congresul TSD nu au fost invitați foștii președinți ai organizației — Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu—, iar invitația trebuia să fie făcută de președintele în exercițiu Mihai Sturzu.

"Asta este culmea! Este inadmisibil faptul că fostul președinte al TSD, fostul-actualul, domnul care am înțeles că pleacă, să nu invite la acest congres, pentru că el trebuia să facă invitația, și eu am fost foarte deranjat pentru faptul că Victor Ponta și Nicu Băniciou nu au fost invitați", a spus Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 07:58
crin imperial
DIVERSE
Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri.Se lucrează comod de acasă,maxim 3 ore pe zi,în funcție de abilități.
Cerințe: - necesar calculator,
-conexiune internet,
-răbdare,
-cunoștințe minime PC,
-seriozitate,
-perseverență,
-atenție la detalii.
Nu este necesară experiență!
Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail.
Veți trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o să începeți să lucrați.
Program part-time.
Important! Lăsați mesajul cu textul „INFO” doar pe email!
Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice.
Oferim și solicităm seriozitate!
În caz că nu primiți o lecție din probleme tehnice vă rog să mă anunțați!
Răspunsul la informațiile solicitate o sa-l primiți în maxim 24 de ore.
Pentru informații trimiteți textul „info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ