Mihai Tudose a declarat că și-ar da demisia dacă s-ar deschide un dosar de urmărire penală pe numele său

| 08 sep, 12:44

Premierul Mihai Tudose a precizat, joi, că va demisiona dacă vreodată se va deschide un dosar de urmărire penală pe numele său, în calitate de prim-ministru, chiar și pentru fapte săvârșite în afara mandatului.

"Da, avem un cod al miniștrilor. Cu toate că, știți, începerea urmăririi penale este la o simplă plângere a cuiva. Ca să dai închiderea dosarului, trebuie să îl deschizi. Verifici că nu e așa și l-ai închis. Viața nu e foarte dreaptă din punctul ăsta de vedere. Dar, ca să stai să dai explicații...", a declarat premierul pentru Digi 24.

În ce privește legea grațierii, aflată în dezbaterea Parlamentului, șeful guvernului a spus că o susține, dar nu în ceea ce privește cazurile de corupție sau de infracțiuni cu violență asupra persoanei.

Pe de altă parte, Tudose și-a exprimat convingerea că românii nu sunt mai corupți decât cetățenii altor state.

"Absolut nicicum, nu cred așa ceva. Avem un talent deosebit, în schimb, să ne facem singuri eroi din chestia aceasta, să ne identificăm singuri ca fiind corupți. Vedeți, apar sondaje: 'Ați dat vreodată mită?, 'Da', 'Unde?', 'Păi, doi lei la nu știu cine...'. Sau răspuns: 'Nu!'. 'Dar ați auzit de cineva care ar fi dat vreodată', 'Da!'. Se face suma: 90% au dat sau știu. Și astea sunt făcute de noi, puse pe piața publică și după aia ne întrebăm de ce cei de afară — știu eu — își verifică dacă mai au ceasul la mână după ce vorbesc cu noi", a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ