UPDATE Peste 150 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au stat la coadă la Sfânta Parascheva

| 11 oct, 10:12

Mii de credincioşi au îndurat temperaturile scazute de noaptea trecuta si au asteptat ore întregi la rand pentru a se ruga la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Autorităţile ieşene susţin că în doar 36 de ore de la începutul pelerinajului de la Iaşi peste 150 de persoane au avut nevoie de intervenţii medicale până în prezent nefiind înregistrat niciun caz grav.

O cifră estimativă a numărului de pelerini care au ajuns weekendul acesta la Iaşi nu a fost oferită, oficial, de autorităţi. Surse din rândul acestora au precizat însă că pelerinii ar ajunge în Iaşi cu o frecvenţă de 1.200 pe oră, ceea ce ar însemna că în jur de 50.000 de persoane s-ar afla deja la Iaşi pentru a a se închina la moaştele Cuvioasei Parascheva.

Marius Tăranu, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, spune că, până în dimineaţa zilei de duminică, 11 octombrie, aproximativ 150 de persoane avuseseră nevoie de îngrijiri medicale.

“Au fost în principal cazuri de leşin, hipotermie, cauzate şi din cauza vremii mai reci”, a spus acesta.

Citeste si: TRAGEDIE! Autocar cu pelerini, implicat în accident în drum spre moaştele Sfintei Parascheva

Cinci dintre persoanele care au primit prim-ajutor la moaşte au fost transportate şi la spital, însă niciuna dintre ele nu se află în stare gravă.   Tăranu a mai precizat că, duminică dimineaţă, în jurul orei 10.00, coada din jurul Catedralei Mitropolitane Iaşi se întindea pe aproximativ un kilometru.

Doborati de oboseala si frig pelerinii s-au adapostit in biserica si au adormit pe unde au apucat. Unei femei i s-a facut rau chiar in incinta bisericii, dupa ce a stat mai bine de opt ore la coadă pentru a se ruga la moaşte.

Orele nedormite, frigul si alimentaţia necorespunzatoare au facut ca sute de pelerini sa aiba nevoie de ingrijiri medicale.Pentru a se încălzi, pelerinii au primit 2.000 de litri de ceai cald, din partea organizatorilor.

Peste 30.000 de credinciosi au reuşit sa se roage pana acum la sfintele moaşte. În total, peste o mie de poliţişti şi jandarmi asigura ordinea publica pe strazile Iaşiului, în perioada în care are loc pelerinajul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ