MILITARII români şi americani fac exerciţii cu avioane MIG 21 LANCER şi F-16

| 16 mar, 11:55

 

Peste 450 de militari români şi americani participă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, din judeţul Cluj, cu avioane MiG 21 LanceR şi F-16, la exerciţiul bilateral Dacian Warhawk.

 

"Baza 71 Aeriana Campia Turzii gazduieste exercitiul bilateral romano-american Dacian Warhawk. La exercitiu participa aproximativ 200 de militari romani, piloti si personal tehnic, cu sase aeronave MiG-21 LanceR si patru elicoptere IAR-330 (SOCAT si MEDEVAC) apartinand Bazei 71 Aeriene si aproximativ 250 de militari americani, cu sase aeronave F-16 si tehnica de deservire aferenta, apartinand Fortelor Aeriene Americane dislocate in Europa", se arată în comunicatul MAPN.

Prin executarea zborurilor in comun cu partenerul american, exercitiul are ca obiectiv principal exersarea tacticilor, tehnicilor si procedurilor standard asociate operatiilor aeriene, pentru cresterea interoperabilitatii si a capacitatii de desfasurare de operatiuni intrunite.

Exercitiul Dacian Warhawk se desfasoara in perioada 16-26 martie.

Citeşte şi: Coreea de Nord, reacţie DURĂ la exerciţiile militare dintre Statele Unite şi Coreea de Sud

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ