Militarii români se antrenează pentru operaţii terestre ofensive şi defensive în cadrul exerciţiului Combined Resolve IV

| 06 mai, 19:39

Un număr de 250 de militari din Batalionul 151 Infanterie "Războieni", de la Iaşi, participă, în perioada 7 mai - 6 iunie, la Exerciţiul multinaţional Combined Resolve IV, la Centrul de Instruire din Hohenfels, în Germania, informează Ministerul Apărării Naţionale printr-un comunicat de presă, transmite Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, exerciţiul se desfăşoară după un scenariu fictiv, având scopul de a antrena forţele participante pentru planificarea şi executarea unui larg spectru de operaţii terestre ofensive, defensive, de sprijin şi stabilitate.

Combined Resolve IV urmăreşte, de asemenea, dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

Citeste si: Dușa: Baza de la Deveselu va funcționa sub autoritatea Comandamentului Forțelor Întrunite de la Napoli

Militarii români vor lua parte la exerciţiu cu aproximativ 30 de mijloace tehnice, se arată în comunicat.

Peste 4.700 de militari din zece state membre NATO - Albania, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Slovenia, Statele Unite - şi din state partenere - Moldova, Muntenegru şi Serbia - participă la Combined Resolve IV, în perioada 1 mai - 26 iunie, potrivit site-ului Armatei SUA în Europa.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ