Victor Ponta a acceptat DEMISIA lui Ioan Rus după declaraţia "copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă"

| 11 iun, 13:10

Victor Ponta a acceptat demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, după afirmaţia făcută miercuri seară despre românii care lucrează în străinătate: "Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă", potrivit România TV.

UPDATE. Victor Ponta a scris pe Facebook: "Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!"

 

UPDATE. Ioan Rus se află la Guvern, unde discută cu premierul Victor Ponta.

Citeşte şi: FOTO Cum arată şi cu ce se ocupă copiii lui Ioan Rus

UPDATE Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, joi, că ar putea să-i ceară premierului Victor Ponta să-i accepte demisia.

"Eu am de rezolvat câteva chestiuni și am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia. Ce să zic altceva... Deci eu am făcut o declarație în sens pozitiv. Dacă a ieșit prost sau foarte prost, pentru toți cei care se simt jigniți îmi cer scuze. De aici încolo să vedem ce e de făcut", a afirmat Rus.

"Pentru cei care s-au simțit jigniți de treaba asta îmi cer scuze. A fost nefericită formularea. Absolut nefericită...Nu am etichetat pe nimeni. Declarația mea a fost în sens pozitiv", a mai spus Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a făcut o declaraţie halucinantă într-un comentariu despre românii care lucrează în străinătate. "Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă", a spus ministrul, într-o emisiune televizată. Ioan Rus şi-a cerut scuze pentru această afirmaţie, joi, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Liberalii cer demisia lui Rus: Jignește milioane de români și pe copiii lor

UPDATE "Prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea "Jurnalul de Seară" de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi.

De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o "generalizare artistică, o licență".

Domnul ministru își cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intențiile domniei sale au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i.

Domnia sa a facut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.

Domnul ministru nu a dorit să aducă în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atragă atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. A dorit, totodată, să le transmită celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport", se arată în comunicatul de presă transmis de Ioan Rus după jignirea adusă românilor din diaspora.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit despre Master Planul General de Transport, explicând că acesta are nu numai implicații economice, ci și valențe sociale "masive", în condițiile în care circa trei milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate.

În acest context, ministru a făcut afirmaţia care a şocat.

"România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betonişti, zidarişi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. V-O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate. În Portugalia, când s-a dat drumul la acest Master Plan, s-au întors vreo 700.000 de portughezi din toată Europa care făceau același lucru ca și noi. S-au întors acasă și au contribuit la acea infrastructură rutieră, feroviară, navală, aeriană, că același lucru l-au făcut și ei. Aproape un milion s-au întors portughezii", a explicat Ioan Rus, miercuri seara, la Digi 24.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu economia dacă va cădea Guvernul? Răspunsul DEZOLANT dat de Ioan Rus

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iun, 15:16
TAUNUL
GUNOI PENAL, SI CU ASTA AM INCHEIAT...
11 iun, 15:11
TAUNUL
DACA AI AVEA UN PIC DE BUN SIMT, ERAI DE MULT TIMP PLECAT , NOI DACA AM PLECAT IN LUMEA LARGA , AM PLECAT PENTRU CA ALESII NOSTRI CIND AJUNG IN GUVERN ,PORCULE ,FURATI CA DISPERATII SI ACUM DAI LECTII DACA SALARIUL IN TARA ERA 700 EURO TOTI ROMANII ERAU ACASA .DUTE LA DRACU ACASA SA AI GRIJA DE AFACERILE TALE NECURATE. TZIGANE,EU MI-AM DISTRUS FAMILIA DIN CAUZA VOASTRA ,SOBOLANILOR ...SOBOLANILOR NU ESTE O LICENTA...
11 iun, 13:30
Luiza Popa
alooooooooooooooo....Ponta?
a stabilit cineva cu exactitate ca nu exista si ardeleni prosti de gura si nesimtiti?
nu..
deci unul este linistit ministrul RUS
n-am auzit inca ,mai este ministru al Romaniei,personajul?
11 iun, 14:17
palada pufosul
Rus este un bou...
nu este o jignire
luati-o ca pe o licenta
11 iun, 14:26
Palada Pufosul
asa este,este o realitate dura
Rus este cam nesimtit

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ