Ministrul Agriculturii participă luni şi marţi la Consiliul Agricultură şi Pescuit al UE

| 14 dec, 09:22

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, participă luni şi marţi, la Bruxelles, la Consiliul Agricultură şi Pescuit al Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

La reuniunea din 14 -15 decembrie 2015, miniştrii Agriculturii din statele membre vor încerca să ajungă la un acord politic cu privire la posibilităţile de pescuit pentru 2016, aplicabile în apele UE şi pentru navele din UE, în anumite ape din afara UE. 

Ei vor decide cu privire la cantităţile maxime de peşte din stocuri specifice care pot fi capturate în apele respective (TAC - capturile totale admisibile), precum şi la limitele efortului de pescuit (numărul de zile pe mare) pentru navele UE în Oceanul Atlantic, în Marea Nordului şi în zonele internaţionale de pescuit la care participă navele Uniunii Europene, conform datelor publicate pe pagina Consiliului. 

De asemenea, se aşteaptă ca miniştrii să decidă cu privire la posibilităţile de pescuit pentru 2016 în Marea Neagră, care se aplică în principal pentru calcan şi şprot, şi sunt reglementate anual în luna decembrie. 

În ceea ce priveşte agricultura, oficialii europeni vor desfăşura un schimb de opinii privind agricultura durabilă, silvicultura şi pescuitul din perspectiva bioeconomiei. Totodată, Consiliul va fi pus la curent de către Preşedinţie cu privire la situaţia actuală a propunerilor referitoare la distribuirea de fructe, legume, banane şi lapte în şcoli. 

Nu în ultimul rând, va fi discutată propunerea de regulament privind agricultura ecologică, unde se aşteaptă să fie anunţate modificări importante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ