Ministrul Culturii: Cărțile, manualele școlare, revistele, ziarele și anumite categorii de bilete vor avea TVA 5%

| 12 mai, 19:53

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a depus marți la Camera Deputaților un amendament la Codul fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe.

"Având spațiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum am anunțat inițial. Îmi doresc ca prin reducerea prețurilor nu doar la cărți, ci și la biletele de acces la monumente și muzee să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulți din motive economice.

Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel, în special tinerei generații, o deschidere mai mare către o cultură de calitate", a declarat Vulpescu, conform unui comunicat.

Pe 23 aprilie, ministrul Culturii anunța că Taxa pe Valoarea Adăugată la carte va fi redusă de la 9% la 5%, această măsură urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ