Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a DEMISIONAT

| 10 noi, 2014

Titus Corlăţean şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, informează România TV.

Decizia lui Titus Corlăţean de a-şi depune mandatul vine ca urmare a criticilor privind organizarea primului tur al alegerilor prezindetiale 2014 în străinătate. La sfarsitul saptamanii au avut loc mai multe proteste, atat in tara cat si in strainatate, prin care românii au cerut alegeri libere si cresterea numarului de sectii de votare pentru romanii din Diaspora.


Preşedintele Traian Băsescu a cerut de mai multe ori demiterea "imediată" a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pe motiv că acesta a dezinformat în legătură cu votul românilor în străinătate şi a dorit să îi împiedice pe românii din diaspora să îşi exercite dreptul constituţional de a vota.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a luat notă de poziţia Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul constituţional de a vota.

Traian Băsescu afirmă că Titus Corlăţean a dezinformat atunci când a afirmat că nu poate mări numărul secţiilor de votare din străinătate.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial", se arată în comunicatul citat.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAE, prima reacţie la incidentele din străinătate: "Este regretabil"

Preşedintele Băsescu consideră necesară luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ