Ministrul de Externe trage un semnal de alarmă. Pericolul care pândeşte România

| 19 ian, 21:33

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, ocazie cu care a reiterat condamnarea atacurilor teroriste de la Paris și a subliniat că este extrem de important să fie combătute și cauzele terorismului, măsurile de aplicare a legii fiind necesare, dar nu și suficiente, precizează un comunicat de presă remis AGERPRES de către MAE.

În cadrul reuniunii, șefii diplomațiilor europene au urmărit identificarea viitoarelor modalități de acțiune ale UE pentru aprofundarea cooperării în domeniul combaterii terorismului.

"Bogdan Aurescu a reiterat condamnarea atacurilor teroriste de la Paris și sprijinul României pentru combaterea terorismului în toate formele sale. A subliniat că este extrem de important să fie combătute și cauzele terorismului la nivel european prin soluționarea problemelor de integrare economică, socială și culturală ale comunităților vulnerabile la radicalizare și recrutare, măsurile de aplicare a legii fiind necesare, dar nu și suficiente.

De asemenea, a subliniat că este important ca măsurile care vor fi discutate/ decise la nivelul Consiliului JAI să aibă în vedere respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și realizările procesului de integrare europeană, mai ales libertatea de circulație a cetățenilor UE în interiorul Uniunii", susține MAE.

Un alt subiect aflat pe agenda reuniunii s-a referit la relațiile UE-Rusia și la modalitățile optime de gestionare a acestora, în special în contextul crizei ucrainene, obiectivul central, fiind, potrivit sursei menționate, trecerea în revistă a opțiunilor UE pentru a determina o schimbare de atitudine din partea Rusiei.

În acest context, Aurescu a subliniat necesitatea unei abordări strategice a UE în relația cu Rusia și a accentuat relevanța menținerii regimului de sancțiuni, pentru a determina Moscova să se angajeze constructiv în implementarea acordurilor de la Minsk din septembrie 2014 și în identificarea unei soluții politice de durată la criza ucraineană.

De asemenea, miniștrii de externe europeni au avut o discuție cu Nabil Al-Arabi, secretarul general al Ligii Statelor Arabe, pe marginea evoluțiilor recente din Siria și Irak din perspectiva amenințărilor grupării ISIL.

Pe masa discuțiilor s-a mai aflat, printre altele, problematica schimbărilor climatice, subiect abordat succint, în pregătirea Conferinței Părților la Convenția — Cadru privind schimbările climatice (COP 21), ce se va desfășura la Paris în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie 2015, adaugă MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ