Ministrul de Externe ungar, deranjat de "remarcile extremiste şi mincinoase" ale lui Ponta

| 15 sep, 21:24

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a calificat drept "simple minciuni" remarcile premierului Victor Ponta cu privire la gestionarea de către Ungaria a crizei refugiaților, apreciind că respectivele afirmații sunt nepotrivite pentru un lider din secolul XXI.

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto s-a referit la o declarație făcută, luni, de premierul Victor Ponta.

"Ceea ce am spus și spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (...) ideea să închidem granițele, că toți cei care vin sunt niște teroriști, sunt prostii de Evul Mediu și mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulți, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni, nu cum îi tratează vecinii noștri maghiari, cu bâta și cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord", a declarat, luni, Victor Ponta.

Citește și:  Kelemen Hunor, despre construirea gardului la graniță de către Ungaria: Nu trebuie să ne isterizăm

Premierul a adăugat că nu are semnale în sensul că refugiații și-ar schimba traseul prin România, având în vedere că Ungaria a anunțat că închide granițele.

Șeful diplomației ungare a menționat că "remarcile extremiste și mincinoase" ale premierului român țin de criza politică internă din România și a precizat că Budapesta așteaptă scuze de la partea română.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ