Ministrul delegat Toader vrea o absorbţie de 100% a banilor comunitari până în 2023

| 04 ian, 10:02

Mihaela Virginia Toader propusă în funcţia de ministrul delegat pentru Fonduri Europene a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea comisiilor de Afaceri Europene, ea afirmând că îşi propune un grad de absorbţie al banilor comunitari de 100% până în 2023.

"Îi urez mult scucces doamnei ministru Toader în noul mandat. Doamna Toader este cea care a scos România din necaz cu fondurile europene, împreună cu domnul ministru Nica şi Teodorovici", a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul PSD Victor Ponta.

Toader şi-a început discursul urându-le celor prezenţi să aibă "un an excepţional".

Mihaela Toader şi-a prezentat activitatea profesională, a oferit detalii despre viaţa personală şi a spus că obiectivele pe care le are în mandatul său sunt "simple"

 

"Să avem un an excepţional. Sunt Mihaela Toader. Am doi copii. (…) În ultimele 4-6 luni am fost acasă. Avem bucuria de a mai avea încă un copilaş, dar nu am pierdut legătura cu colegii din minister. (…) Accept această provocare chiar dacă ea va însemna mai puţin timp alături de familia mea şi mai mult timp alături de dumneavoastră", a spus Mihaela Toader.

Toader a afirmat că avem nevoie nu numai de cele 32 de miliarde de euro fonduri europne, dar şi de "suflul şi modul în care aceste fonduri ne pot schimba nouă mentalitatea".

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a spus că îşi propune un grad de absorbţie de 72,5% până 2020 şi 100% până în 2023, afirmând că actualul exerciţiu financiar "ne arată că se poate".

Audierea nu a fost lipsită de dispute între opoziţie şi majoritatea parlamentară. Deputatul PMP Eugen Tomac a criticat faptul că deputaţii nu pot pune câte întrebări vor.

"Este vorba despre audierea unor miniştri, indiferent de programul pe care l-aţi făcut dumneavoastră nu pot să iasă deputaţii fără să pună întrebări. (…) Este un abuz ceea ce se întâmplă în comisie", a spus Tomac.

În replică, Victor Ponta a afirmat că dacă regula stabilită de comisie nu este respectată- preluarea seturilor de întrebări şi răspunsul ulterior al ministrului propus, Mihaela Toader va epuiza timpul rezervat audierii răspunzând timp de 40 de minute unei singure întrebări.

Ministrul delegat pentru fonduri europene a primit aviz pozitiv, cu 18 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Tag-uri: Mihaela Toader
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ