Ministrul Educației a semnat ordinul privind constituirea unui grup de lucru privind doctoratele

| 14 dec, 19:14

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a semnat ordinul pentru constituirea grupului de lucru pentru clarificarea cadrului instituțional și normativ privind controlul calității tezelor de doctorat și aspectele de etică a cercetării științifice.

Potrivit unui comunicat al MENCȘ remis luni AGERPRES, misiunea grupului de lucru este aceea de a recredibiliza funcționarea sistemului de învățământ superior din România, îndeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat, prin elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative aplicabile.

Totodată, în cadrul grupului de lucru, vor fi identificate orice alte soluții de ordin administrativ în vederea implementării celor mai bune principii de etică în cercetarea științifică, necesare a fi adoptate acum sau în perspectivă strategică, în completarea măsurilor de modificare a reglementărilor în vigoare.

Grupul de lucru este alcătuit, la inițiativa ministrului, din persoane propuse de instituțiile de învățământ superior, respectiv de la Academia Română.

Componența grupului de lucru este următoarea: prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași), prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timișoara), prof. univ. dr. Radu N. Cătană (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Valeriu Ciucă (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași), cercetător principal dr. ing. Călin Deleanu (Academia Română), prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din București), prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Națională de Apărare "Carol I" din București), prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timișoara), prof. univ. dr. Florin Strețeanu (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din București).

"O primă reuniune a grupului de lucru a avut loc vineri, 11 decembrie, la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian Curaj a prezentat mandatul grupului de lucru și s-a stabilit cadrul de desfășurare a activității, urmând ca vineri, 18 decembrie, să aibă loc a doua întâlnire", se arată în comunicatul de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ