Ministrul Educaţiei: Salariile din învăţământ vor creşte cu 5% în luna septembrie

| 18 aug, 19:04

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reamintit, marţi, în contextul măririlor de salarii din Sănătate, că între sindicatele din Educaţiei şi Guvern există un acord, încă din 2014, de majorări salariile în învăţământ. În 2015, lefurile personalului didactic au crescut, în martie, cu 5%, iar următoarea creştere va avea loc, în septembrie, tot de 5%.  Majorările salariale parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30%.

"Noi avem un acord, de anul trecut, între sindicate şi Guvern, acord care s-a soldat cu creşteri salariale de 5% în luna martie, 5% în luna septembrie pentru tot personalul didactic. Creşterile de 5% şi 5% fac parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30% a salariilor, agreate de anul trecut. 30% pentru personalul didactic şi 35% pentru personalul nedidactic", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la România TV.

Oficialul a reamintit că, de la 1 august, circa 60.000 de persoane din sistemul de învăţământ personal nedidactic au primit salarii cu 12% mai mari.

"Avem, de asemenea, asigurată şi plata tuturor sentinţelor atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel universitar", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi:  Guvernul mărește salariile medicilor. Victor Ponta: "Salariile vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie"

Sindicatele din Educaţiei au reacţionat imediat la decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar. Astfel, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", prin preşedintele Marius Nistor, a transmis că şi angajaţii din învăţământ trebuie să beneficieze de acelaşi tratament. În caz contrat, profesorii ameninţă cu proteste la începutul noului an şcolar.

"Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret" avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar. Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate", potrivit unui comunicat emis de Federaţia "Spiru Haret".


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ