Ministrul Finanţelor evaluează programul "Prima Casă". Programul ar putea continua cu unele modificări

| 03 dec, 15:54

Ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că se analizează oportunitatea continuării programului "Prima Casă". Decizie urmează să fie anunţaţă în scurt timp.

"Finalizăm o analiză a acestui program (Programul Prima Casă - n.r.). Este un program de succes. Ne uităm la oportunitatea programului şi luăm în calcul diferite scenarii care au în vedere actualele date economice", a declarat ministrul Finanţelor.

Anca Paliu Dragu a spus că există mai mulţi factori care ar putea înclina balanţa împotriva continuării programului Prima Casă: o creştere accelerată a creditului în afara programului Prima Casă şi o lichiditate foarte bună în bănci, care "nu ar mai necesita atâta sprijin din partea statului", conform RomâniaTV.

Întrebată dacă aceşti factori indică faptul că programul nu mai este oportun, ministrul Finanţelor a răspuns: "Poate nu ar fi oportun în aceleaşi condiţii. Analizăm toate posibilităţile. Vom anunţa rezultatele în scurt timp".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ