Ministrul Florin Jianu a plecat în Albena, pentru turiştii români blocaţi în urma inundaţiilor

| 21 iun, 2014

Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgenţă în staţiunea bulgară Albena, unde mai mulţi turişti români sunt blocaţi în urma inundaţiilor, pentru evaluarea situaţiei şi prime decizii în vederea repatrierii acestora, informează Guvernul.

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Afacerilor Interne va fi constituit un grup de lucru care să gestioneze de urgenţă situaţia în care se află românii blocaţi în Albena.

"În prezent, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgenţă la faţa locului, pentru evaluarea situaţiei şi pentru prime decizii. Grupul de lucru va lua legătura cu autorităţile bulgare, va menţine o echipă la faţa locului, va lua legătura cu românii aflaţi în situaţii dificile şi va face tot ce este necesar pentru repatrierea acestora în bune condiţii. De asemenea, grupul interministerial va comunica opiniei publice informaţiile existente în timp util", se arată într-un comunicat.

Guvernul mai susţine că autorităţile bulgare au pus deja la dispoziţie informaţii şi cooperează cu autorităţile româneşti pentru asigurarea unor "condiţii decente" pentru cei afectaţi.

Turiştii români aflaţi pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, acuză autorităţile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce staţiunea a fost grav afectată de inundaţii, românii reclamând că au fost evacuaţi doar cetăţenii ruşi şi germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.

Potrivit premierului, Raed Arafat şi Florin Jianu se îndreaptă către Bulgaria, unde aproximativ 1.000 de turişti români sunt afectaţi de inundaţii

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ