Ministrul Justiției: Codruța Kovesi este cel mai bun procuror șef al DNA. Ce spune despre prelungirea mandatului

| 06 ian, 22:53

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirmă că nu are nimic împotriva Laurei Codruța Kovesi, pe care o consideră cel mai bun procuror șef al DNA, însă a subliniat că este prematur să se pronunțe acum asupra prelungirii mandatului acesteia la șefia DNA.

"Nu am nimic împotriva Codruței Kovesi, ci dimpotrivă, am spus, o repet, este probabil cel mai bun procuror șef al DNA de când există această instituție", a spus, miercuri seară, la Digi 24, Raluca Prună, conform Agerpres.

Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, ministrul Justiției a precizat că este prematur să spună dacă are ceva sau nu împotriva reînnoirii mandatului Laurei Kovesi la șefia DNA.

"Este prematur acum să spun dacă aș avea ceva sau nu împotriva prelungirii mandatului doamnei Kovesi. Am spus-o foarte clar, doamna Kovesi este cel mai bun procuror șef pe care l-a avut DNA. Și asta nu o spun eu, o spun statisticile, o spun rapoartele de progres ale Comisiei Europene în cadrul MCV și aș dori ca determinarea mea în ceea ce privește lupta împotriva corupției să nu fie pusă la îndoială prin niciun fel de umbră cu privire la judecata mea de valoare privind-o pe doamna Kovesi", a mai afirmat Raluca Prună.

Întrebată dacă are aceeași opinie și în privința procurorului general Tiberiu Nițu, ministrul Justiției a spus: "Aș prefera acum să nu discutăm despre persoane. Noi discutăm de proceduri".

În legătură cu procedura de numire a șefilor la parchete, Raluca Prună a subliniat că această procedură va fi una transparentă și va pune accent pe integritatea candidaților.

"Sigur că m-am gândit la o procedură din momentul în care am acceptat acest mandat. Mă gândesc la cum să fac o procedură simplă, curajoasă și neechivocă din prima clipă. Cum va fi această procedură? Legea spune foarte clar. Există inclusiv îndrumări ale CSM, prin care se stabilesc niște criterii, care privesc profesionalismul, am o condiție de vechime, care este dată de lege — 10 ani și, insist, o să pun în procedura pe care o voi anunța public, care va fi transparentă, criteriul integrității, care cred că este cel mai important, pentru că putem fi extraordinar de buni profesioniști, dar dacă nu suntem persoane integre în sensul cel mai larg cu putință al termenului, cred că profesionalismul nu mai contează. Ca să rezum: integritatea și lipsa oricărei suspiciuni cu privire la integritate este o condiție esențială pentru ca cineva să se înscrie într-o asemenea procedură (...) Procesul este deschis pentru toată lumea care are vocația, pe care o dă legea, de vechime de 10 ani, este integră și care este sigură că se poate înscrie în cursă fără să apară niciun fel de suspiciune. Toți cei care au această vocație sunt invitați să candideze", a mai spus Raluca Prună.

Ea nu a vrut să comenteze despre negocierile politice care au avut loc la precedentele nominalizări pentru șefia parchetelor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ