Ministrul Justiției insistă: recomandările GRECO nu sunt obligatorii!

| 14 mai, 13:07

Ministrul Justiției insistă: recomandările GRECO nu sunt obligatorii pentru România. Asta în contextul în care Grupul Statelor împotriva Corupției a transmis, într-un răspuns pentru Realitatea TV, că țara noastră trebuie să respecte concluziile experților. Tudorel Toader nu recunoaște răspunsul oficial, pe motiv că nu e un comunicat.

Ministrul Justiției insistă: recomandările GRECO nu sunt obligatorii! „Sunt recomandări! Niciodată în limba română, în buna ei înţelegere, o recomandare nu poate fi obligatorie. Acolo este vorba de recomandări în procedura prealabilă''.

Ministrul Justiției insistă: ,,Noi suntem în faza în care se dezbat legile şi dânşii ne arată standardele spre care trebuie să ne întreptăm. Nu vă imaginaţi că vine corpul de experţi de la GRECO şi stabileşte nişte soluţii, după care Parlamentul se duce repede şi le pune în aplicare. Ei dau nişte direcţii de evoluţie a legislaţiei, după care vor reveni să vadă modul în care sunt transpuse, preluate”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției insistă: ,,A nu se înţelege că legea în România o scrie GRECO. GRECO arată standardele de evoluţie”, a afirmat Tudorel Toader.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ