Ministrul Justiţiei va propune un nou şef la DIICOT. Postul e vacant după arestarea Alinei Bica

| 19 feb, 11:24

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat joi că în câteva zile va declanşa procedura pentru propunerea de numire unui nou şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit Agerpres.

 

Întrebat în ce va consta procedura şi dacă va fi un concurs de CV-uri, ministrul a precizat: "O să vedeţi la momentul declanşării. (...) Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii".

Robert Cazanciuc a precizat că în momentul de faţă nu are nicio nominalizare.

În 16 decembrie 2014, ministrul Justiţiei a declarat că opţiunea sa pentru şefia DIICOT ar fi un procuror din această instituţie.

"Am avut săptămâna trecută discuţii cu colegii din DIICOT pe subiectul viitorului şef DIICOT, o să am discuţii şi în această săptămână. După ce vom finaliza aceste întâlniri, o să stabilesc împreună cu DIICOT o procedură de urmat. Opţiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului.

Postul de procuror şef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica, cercetată de DNA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ