Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT despre cea de-a 13-a PENSIE

| 26 ian, 21:04

Claudia Ana Costea, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a declarat marţi seară, la România TV, că pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiei de la 1 ianuarie 2016 vor beneficia de o eşalonare a sumelor recalculate în următorii doi ani. Totodată, ministrul a precizat că, în opinia sa, în acest an nu va putea fi implementat proiectul "a 13-a pensie" pentru pensionarii cu venituri mici.

Claudia Ana Costea a declarat, în emisiunea Ora de vârf, că pensiile au fost indexate doar cu 5% pentru că atât a fost posibil. "Recalcularea era prevăzută să înceapă de la 1 ianuarie. Vreau să îi asigur pe toţi beneficiarii recalculării că pentru pensionarii în grupele I şi II de muncă probabil se vor face o eşalonare a acestora. Dacă nu au reuşit să primească din 1 ianuarie în aceşti doi ani vor primi întreaga sumă. E foarte greu să ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. Am pledat pentru indexarea pensiilor cu 5% pentru că atât a permis bugetul. Vom propune următorului Executiv cu câte procente va fi posibil să se mărească pensiile pe estimările bugetare pe 2017", a explicat ministrul Muncii, la România TV.

"În ce priveşte pilonul doi va trebui să lucrăm la planuri de investiţii pentru a spori şi să asigurăm condiţii de trai decente beneficiarilor lor. Ar fi bine să se realizeze o aşezare a actelor normative în privinţa pensiilor. Cred că salarizarea poate să sprijine o nouă lege a pensiilor care să aşeze, să abroge acest noian de modificări la modificări, care să asigure predictibilitate şi siguranţă. Anul acesta nu poate fi susţinut proiectul "cea de-a 13 pensie", din punctul meu de vedere", a subliniat ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

17 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 12:49
Sorin Nicolae Tomuletiu
Castiga bani!
Câștiguri la domiciliu! Comision direct motivant! Seriozitate garantată! Intrati acum pe site-ul: http://bit.ly/292ry0R
23 apr, 22:48
sorin
Pas cu pas, spre castiguri!
Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email: [email protected]
07 apr, 13:21
Giany
Colaborare
JOB PART-TIME !
Editura: sellectam urgent colaboratori ,pentru publicitate online!
Se lucreaza de acasa,part-time sau full-time, la alegere.
Comision stabilit prin contract legal.
Mai multe detalii la: [email protected]
30 mar, 18:55
mili
pensia
Dupa 45 de ani lucrati am abia 12mii,cei care au sub o mie nu au ani de munca,cine e de vina ca in tinerete nu au lucrat? Si pe vremea comunismului erau lenesi.Daca se majoreaza pensia,sa se majoreze la toata lumea,punct.
14 mar, 18:17
ec.smarandescu.i
pensiile
interesant ca am plecat chipurile delarau si am ajuns la mai rau in cei26 de ani de capitalism clientelar cu cei care ne-au si ne conduc tara au si sunt de o incompetenta crasa TRAIM SUB UN BLESTEM ALLUI CEAUSESCU DACA FUNCTIONA LEGEA PENSIONARI A LUI CEAUSESCU AS FI AVUT O PENTIE DE 3500 LEI SI NU 2200LEI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ