Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT despre cea de-a 13-a PENSIE

| 26 ian, 21:04

Claudia Ana Costea, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a declarat marţi seară, la România TV, că pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiei de la 1 ianuarie 2016 vor beneficia de o eşalonare a sumelor recalculate în următorii doi ani. Totodată, ministrul a precizat că, în opinia sa, în acest an nu va putea fi implementat proiectul "a 13-a pensie" pentru pensionarii cu venituri mici.

Claudia Ana Costea a declarat, în emisiunea Ora de vârf, că pensiile au fost indexate doar cu 5% pentru că atât a fost posibil. "Recalcularea era prevăzută să înceapă de la 1 ianuarie. Vreau să îi asigur pe toţi beneficiarii recalculării că pentru pensionarii în grupele I şi II de muncă probabil se vor face o eşalonare a acestora. Dacă nu au reuşit să primească din 1 ianuarie în aceşti doi ani vor primi întreaga sumă. E foarte greu să ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. Am pledat pentru indexarea pensiilor cu 5% pentru că atât a permis bugetul. Vom propune următorului Executiv cu câte procente va fi posibil să se mărească pensiile pe estimările bugetare pe 2017", a explicat ministrul Muncii, la România TV.

"În ce priveşte pilonul doi va trebui să lucrăm la planuri de investiţii pentru a spori şi să asigurăm condiţii de trai decente beneficiarilor lor. Ar fi bine să se realizeze o aşezare a actelor normative în privinţa pensiilor. Cred că salarizarea poate să sprijine o nouă lege a pensiilor care să aşeze, să abroge acest noian de modificări la modificări, care să asigure predictibilitate şi siguranţă. Anul acesta nu poate fi susţinut proiectul "cea de-a 13 pensie", din punctul meu de vedere", a subliniat ministrul.

loading...

Ştirile orei

17 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 feb, 21:20
sorin
De ce suntem vazuti peste tot!
De ce suntem vazuti peste tot! O oferta, daca nu e serioasa, este vazuta un timp, apoi dispare. Insa noi suntem deja de ani de zile pe piata si suntem vazuti din ce in ce mai des! De ce! Pentru ca aici totul este extrem de serios! Cautam colaboratori la fel de seriosi, care vor cu putere sa-si cladeasca un viitor mai bun. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]
25 feb, 15:19
ana
Castiguri online! Cea mai buna cale! Castiga acum bani! Totul e legal si rapid! Asiguram contract de comision si toata instruirea necesara! Nu e nevoie sa construiesti retele de oameni! Start rapid, cu rezultate consistente! Informeaza-te acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]
15 feb, 22:51
Traian
ASA E DIN PARTEA UNUI MINISTRU CARE NE CERE SA MUNCIM ,,PE DOI LEI''.CRED CA CU ASA MINISTRII TARA NOASTRA VA ,,INTRECE'' TOATE CIVILIZATIILE LUMII SI CELE EXTRATERESTRE. DE 26 ANI AVEM PARTE NUMAI DE ,,PERLE'',CARE MAI DE CARE , SE INTREC PE EI INSISI.IN TIMP CE UNII DAU ,,TEPE'' DE 13 MILIOANE DE EURO,ALTII DE SUTE DE MILIOANE DE LEI, CEI CARE MUNCESC EFECTIV,TREBUIE SA SE MULTUMEASCA IN CONTINUARE CU ,,FIRMITURILE'' BOGATANILOR.DUPA 40 ANI DE MUNCA TREBUIE SA TE MULTUMESTI CU O PENSIE DE BATAIE DE JOC,IN TIMP CE ALESII AU ,,PENSII SPECIALE'',SEFI IDE DEPARTAMENTE SALARII EXORBITANTE, PATRONI CU MILIOANE DE EURO IN CONT,STATUL CU MAI NIMICA PENTRU PENSII SI SALARII.CA DE ,ASA ESTE IN CAPITALISM.AM CRITICAT SI CONDAMNATA COMUNISMUL.MA INTREB,CARE COMUNISM?INSUSI CEAUSESCU NU A AFIRMAT ASA CEVA.ERAM IN EPOC SOCIALISTA MULTILATERAL-DEZVOLTATA SI URMA SA TRECEM LA EPOCA COMUNISTA,IN CARE TOT OMUL AVEA TRAIUL ASIGURAT.ORI,AM DAT INAPOI ISTORIA SI NE-AM INTORS LA CAPITALISMUL MULTILATREAL DEZVOLTAT,IN CORUPTIE SI HOTIE.PACAT DE COPII NOSTRI,CE VIITOR VOR AVEA?
27 feb, 21:10
alisa
corect
Sincer mamei mele i-ar prinde bine,datoriile sunt un adevarat cosmar si factura la lumina e mai mare decat salarul meu....nu cred ca poti intretine un copil cu o suta si ceva de lei,si sa platesti si datorii.....sincer trist ...foarte trist....
06 feb, 15:05
tiras
a-13 pensie.
NU sînt de acord cu a 13 pensie.Trebuie să se dea
o pensie într-un cuantum mai mare în limita bunului simț pentru TOȚI cei care au lucrat
perioada prescrisă în ncodul muncii.Eliminarea pensiilor speciale inventate de toți mafioți de politicieni.Nu le place ,nu le convine drepturile bănești primite pe perioada mandatrelor v,NU-I OBLIGĂ NIMENI pentru ocuparea acestei funcții.Pensia minimă ar trebui fixată la salariul pe țară.de acolo să se indexeze cu procentul de inflație direct prin lege și NU prin negociere,tot odată princioiul de acordare a pensiei să se facă conform contribuției personale și a anilor lucrați.Ajutoarele sociale să se acorde NU din / și de la punga casei de pensii centrale.Trebuie să se facă o DIFERENȚĂ între pensionari care au contribuit la pensii și cei care din varii motive NU au participat cu nici un leu.Ce se face acum este pur și simplu bătaie de joc față de majoritatea pensionarilor care au muncit cinstit zi de zi în copoaraței cu cei care NU au muncit deloc.Aici NU mă refer la pensionari de CAP .Mă refer la cei care au miuncit o perioada mică de ani ,și slavă domnului sînt milți din aceștia.Știu că NU se va face ceea ce am spus eu ,dar mi-am spus ți eu o umilă părere ca unul care a muncit 36 de ani în grupa I de pensie.Datorită unei ,,pensii ,,foarte mari sînt obligat să muncesc în contiunuare ,bineînțeles legal.Așa mă pot întreține mai ușor.Mulțumesc DOMNULUI că mă mai țin puterile.Sînt trecut bine de vîârsta a-III-a dar,NU mă dau înlături de la muncă.
05 feb, 08:28
simion
pensie
dna ministru,spuneati ca se traieste greu cu 700lei pensie ,dar cu 500lei oare cum ar fi ? de ce nu verificati pensiile de lux ,sant foarte multi care nu le merita . trebuie ajutati pensionari cu pensii mici . 5%trebuiau marite pensiile mari si 50%cele sub 1000lei . asa mai veniti de acasa ,nu ?astia amarati nu ar trebui sa traiasca un pic mai bine , ca maine poimaine se duc ?>>
10 mar, 17:27
nea fane
pensie
cunosti zicala "bani albi pt.zile negre" te intreb "ce-i facut cand ai putut munci? raspuns logic"ai muncit pt. salarii mici (munci usoare,fara raspundere,etc.) iti spun si alta zicala."dupa fapta si rasplata" ca sa pricepi . muncitor strungar care a lucrat 35 de ani la strung,nici o alta functie(doar sindicalist) .pensie actuala 1450 lei. ce o fi lucrat cel cu pensie de 500??? femeia care aduna SPANU de la strunguri are pensie mai mare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ