Ministrul Muncii: Ordonanţa de urgenţă privind pensiile speciale, discutată în şedinţa de Guvern de miercuri

| 01 aug, 09:40

Ordonanţa de urgenţă privind pensiile speciale va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri sau, cel târziu, vineri, a anunţat, luni seară, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a precizat că proiectul legislativ a fost trimis Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu cei din Coaliţia de guvernare. Am văzut că, de câteva ore, circulă în spaţiul public un draft care nu are niciun fel de legătură cu realitatea. Oamenii nu trebuie să se sperie pentru că acolo se discuta inclusiv intratul în partea de calcul a pensiilor militre şi nu este cazul. Sunt două principii foarte sănătoase care oricum, nu existau nicăieri în lume aceste defecţiuni legislative. Am corectat să nu se mai actualizeze pensiile cu salariile aflate în plată. Asta însemna dublarea pensiilor speciale peste câţiva ani, ceea ce este insuportabil pentru bugetul de stat. Mai este un principiu la fel de sănătos spunem noi, şi anume că nicio pensie nu poate depăşi salariul net. Ceea ce s-a întâmplat azi printr-o ordonanţă de urgenţă pe care noi am finalizat-o chiar acum câteva minute, am transmis-o mai departe Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, pentru că ei sunt cei care vor trebui să iniţieze acest proiect de ordonanţă de urgenţă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ministru Muncii a adăugat că, probabil, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri sau de vineri ordonanaţa va fi deja adoptată.

Sursa citată a explicat că aceleaşi principii vor fi aplicate şi în cazul parlamentarilor şi a funcţionarilor parlamentari.

„Oricum, dacă ne uităm, ei au pensiile cele mai mici. Ei iau acum pensie între 2.000 şi 4.000 de lei”, a mai spus ministrul.

Vasilescu a conchis că pensiile parlamentarilor vor fi analizate la toamnă.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că pensiile nu vor mai creşte în funcţie de creşterea veniturilor celor aflaţi în activitate.

Tag-uri: olguta vasilescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ