Voiculescu: Toți dezinfectantii folosiți în spitale vor fi supuși unor teste de eficacitate în laboratoare acreditate

| 08 sep, 10:40

Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene. Producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

 

Ministerul a adoptat o serie de masuri stricte de autorizare si verificare a produselor biocide, printre care teste de eficacitate in laboratoare acreditate si noi masuri de avizare a produselor la intrarea pe piata.

Masurile adoptate de Ministerul Sanatatii in privinta dezinfectantilor: 

1. Masurile imediate


Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene. Producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte. 

Testele vor fi efectuate pentru fiecare actiune declarata a fiecarui produs. Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, trei actiuni diferite (bactericid, sporicid si virulicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte trei buletine de analiza a eficacitatii, unul pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

2. Masuri noi de avizare a produselor biocide la intrarea pe piata


La intrarea pe piata a unui produs biocid nou din categoriile TP1 si TP2, producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte odata cu dosarul de avizare rapoarte de eficacitate realizate in doua laboratoare acreditate distincte pentru fiecare actiune declarata.

Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, doua actiuni diferite (bactericid si sporicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte patru buletine de analiza, doua pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ