Ministrul Sănătăţii: Există nişte limite, nu toată lumea trebuie să ia spor maxim. Chiar merită toată lumea?

| 13 apr, 09:41

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine, referitor la protestele din ultimele zile, organizate de cadrele medicale, legate de modul în care se acordă sporurile, că nu toată lumea trebuie să primească sporuri maxime.

"Este o problemă care în ultima vreme a luat o turnură nedorită din punctul meu de vedere. Regulamentul de sporuri, cel nou, este în vigoare de la 1 martie. Acest regulament limitează sporurile până la 85%. În lunile ianuarie şi februarie au avut în vigoare regulamentul vechi, care prevedea un spor de până la sută la sută. (..)Au fost nişlte scăderi la personalul care nu a intrat în grilă până în 2022", a declarat ministrul Sănătăţii la România Tv, citat de Mediafax.

"La un spital, în luna februarie, un asistent medical pe specialitate care beneficiază de un spor mare, 5.378 lei, în luna martie 4298 lei. O îngrijitoare la anatomie patologică, în luna februarie, 3.990 lei, repet, îngrijitoare de curăţenie, în luna martie 3.700 lei. Aceste diferenţe se pot echilibra în funcţie de anvelopa salarială din sănătate pe fiecare lună. În sănătate salariile nu sunt fixe. Ele diferă în fiecare lună în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi atunci încercăm să găsim soluţii pe reechilibrarea acestor salarii. Vom vedea exact situaţia la 15 aprilie, vom vedea raportările la Ministerul Finanţelor şi sunt convinsă că vom găsi soluţii.(..) Există nişte limite, nu toată lumea trebuie să ia sporuri maxime. Toată lumea vrea sporuri maxime. E normal să îţi doreşti venituri mari, dar până la urmă trebuie să ne facem şi o analiză a spitalului în care lucrăm.Şi aici managementul şi sindicatul au un rol foarte important. (..) Chiar merită toată lumea sporul maxim?", a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a precizat că într-un spital din Bucureşti, într-o secţie de terapie intensivă , asistentul medical principal, cu un spor nu maxim, ia 6120 lei.

"Mi se pare un salariul foarte bun pentru România. O infirmieră, 3263 lei, tot în acest spital. Un medic specialist, tot din acelaşi spital din Bucureşti, din subordinea MS, ia în luna februarie, fără gărzi, pentru gărzi există un contract separat, 9.300 de lei şi în luna martie 15.431 lei. Nu am văzut pe nimeni să iasă să spună <>", a spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii susţine că regulamentul de sporuri a fost negociat cu toate sindicatele timp de o lună.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ