Ministrul Transporturilor anunţă restructurări la TAROM

| 25 noi, 2014

Nevoia de restructurare la TAROM este iminentă, iar rezultatele economico-financiare la 31 decembrie vor fundamenta o poziţie a Ministerului Transporturilor, în calitate de proprietar, cu privire la ceea ce trebuie făcut în cazul acestei companii astfel încât ea să funcţioneze, a declarat  ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"La TAROM, cu toate că se diminuează pierderile istorice, va fi nevoie de o analiză - am făcut mai multe analize şi cu Consiliul de Administraţie şi cu conducerea operativă a companiei, am discutat şi cu sindicatele - suntem în situaţia în care la 31 decembrie rezultatele economico-financiare vor fi cele care vor fundamenta o poziţie extrem de clară a Ministerului Transporturilor, în calitate de proprietar, în legătură cu această companie. Cred că nevoia de restructurare în companie este una iminentă, dar fiindcă nu se pot lua măsuri decât în urma unor analize extrem de solide - deşi încep să anticipez - aştept rezultatele de la 31 decembrie, după care vom fi în situaţia să decidem pe ce drum şi în ce variantă apucăm cu societatea aceasta, astfel încât ea să existe, să funcţioneze şi să se dezvolte, nu să o lăsăm să moară. În acest moment, cu siguranţă managementul pe care îl avem la TAROM nu este cel mai fericit, iar o parte dintre sindicate sunt în contrasens cu o bună evoluţie a unei societăţi comerciale. Prefer să măsor de 10 ori şi să tai o dată', a spus Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a arătat că TAROM a realizat la 9 luni venituri din serviciile de transport aerian cu 5% peste perioada similară din 2013 şi sunt estimate venituri din acest tip de transport cu 6% peste 2013 până la finele lui decembrie. De asemenea, compania a transportat 1,7 milioane de pasageri, în primele 9 luni din 2014, cu 3% mai mult faţă de perioada similară din anul trecut, iar numărul total de curse va fi cu 4% mai mare anul acesta comparativ cu 2013.

În ceea ce priveşte flota TAROM, şeful de la Transporturi a arătat că a primit materiale cu soluţii de la Consiliul de Administraţie şi de la managementul companiei, însă la sfârşitul anului se vor lua decizii cu privire la înnoirea acesteia sau aplicarea de alte soluţii.

"Flota - aici există un material depus de Consiliul de Administraţie, un material depus de managementul companiei, cu soluţii de aplicat. O să vedem la finele anului care sunt resursele companiei aşa cum este ea acum. Şi restructurarea şi dezvoltarea presupun tot nişte costuri şi vom găsi soluţia cea mai bună. Nu vreau să exprim un punct de vedere acum. Dar vom avea un punct de vedere foarte clar curând', a precizat Ioan Rus.

Tag-uri: Ioan Rus, TAROM
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ