UPDATE Ioan Rus: Vom încerca să reducem RISIPA din Ministerul Transporturilor

| 26 iun, 2014

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, susţine joi, la ora 11,00, o declaraţie de presă la sediul Ministerului Transporturilor.

Ioan Rus: Vom încerca să reducem risipa din Ministerul Transporturilor

Vom încerca să reducem risipa din Ministerul Transporturilor atât la nivelul resurselor materiale cât şi al resurselor umane, a declarat, joi, noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

'Am avut o întâlnire cu toţi cei care au o poziţie cu responsabilităţi înalte în minister. În rezumat, ceea ce le-am spus lor vă spun şi dumneavoastră: vom începe încercând să reducem risipa în acest minister. Mă refer aici şi la resursele materiale, şi la resursele umane. Cu acest rezultat probabil că vom deveni mai competitivi în ceea ce facem în întreaga activitate a ministerului. Fiind mai competitivi, vom deveni şi mai performanţi', a afirmat Rus.

Potrivit ministrului citat, performanţele ulterioare vor face ca România să concureze cu serviciile din ţările occidentale.

'La un moment dat, s-ar putea să devenim şi performanţi şi să putem concura cu serviciile şi produsele noastre cu adevărat cu ceea ce se întâmplă în Europa. Aici mă refer la transportul feroviar, aerian, naval, rutier. Este greu să fi performant cu infrastructura dacă o infrastructură olandeză, să spunem, îţi cere x euro / tonă/km, dar îţi asigură posibilitatea să te deplasezi cu marfa cu o medie de 80 km/h şi noi asigurăm 20 sau 30 km/h', a explicat ministrul Transporturilor.

Acesta a adăugat, de asemenea, că 'este greu să avem un transport feroviar de mare viteză de la Cluj la Oradea, dacă acea linie nu este electrificată'.

Ioan Rus a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului l-a avertizat pe Rus că merge într-un minister cu probleme.

''Aş vrea să vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme, să fiţi atent la premisele de contractare la autostrada Braşov-Comarnic'', a spus Băsescu, după ceremonia de învestire în funcţie a lui Ioan Rus.

El a arătat că are informaţii că deja s-au făcut acte de corupţie în acest caz.

Dan Şova a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Transporturilor şi, potrivit premierului Victor Ponta, acesta va deveni purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ