Minunea din MIR. De unde vine PUTEREA VINDECĂTOARE a acestuia

| 17 sep, 2014

După liturghia de duminică, credincioșii participă la ceremonialul „miruirii”. Te-ai întrebat vreodată ce taină ascunde acest moment special și ce binefaceri îți poate aduce?

 

Mirul este o rășină aromatică extrasă din arborele de mir găsit în Arabia și Africa. În luna august, atunci când arborele de mir înflorește pe trunchiul arborelui, se scurge o rășină galbenă care după ce se usucă și se întărește este culeasă. Smirna este una din cele patru substanțe cele mai valoroase.
Cuvântul "smirnă" își trage originea dintr-un cuvânt ebraic vechi, care înseamnă "a fi amar”. Smirna este folosită pe larg astăzi în industria farmaceutică și parfumerie.
Acest produs avea o varietate de utilizări menționate în Sfânta Scriptură. Pentru prima dată este menționat în Geneza 37:25 unde un grup de ismaeliți aduceau tămâie, leac alinător și smirnă în Egipt.

 

Mirul era folosit în ungerea sfântă. În Exod 30:22-28, Dumnezeu îi spune lui Moise să ia din cele mai bune mirodenii și să facă un mir după meșteșugul făcătorului de mir care va sluji ca untdelemn pentru ungerea sfântă. Cu el Moise trebuia să ungă (dedice) cortul întâlnirii și toată mobila din el cît și pe preoții Aaron și pe fiii lui ca să fie în slujba lui Dumnezeu ca preoți. Ungerea pe care trebuia s-o facă Moise nu este altceva decât să închine sau să dedice un lucru sau o persoană în slujba Domnului. Atât cortul întâlnirii, cât și preoții erau dedicați în slujba lui Dumnezeu.
Mirul era folosit ca și cadou deosebit de valoros. La nașterea Domnului Isus Hristos cei trei magi ce au venit din răsărit (probabil din Persia sau Arabia) după ce s-au închinat și-au deschis vistieriile și I-au adus daruri: aur, tămâie și smirnă. Același lucru îl vedem și în Geneza 43:11.
Miruirea aduce liniștea în sufletele credincioșilor, aceștia primind harul Sfântului Duh. Prin uleiul sfințit, minte se luminează, oamenii primesc mai multă putere pentru a face fapte bune și credința în Dumnezeu este întărită.
Se spune că nu este bine să te speli imediat după ce te-ai întors de la biserică. Mirosul specific al mirului trebuie să te însoțească toată ziua şi să-ţi aducă aminte de învăţăturile creştine.
Ceea ce poate nu ştiai este că miruirea sau ungerea cu ulei sfinţit se face şi la alte slujbe decât la cea de duminică. Ea este parte importantă din ritualul Botezului, din Slujba Maslului (pentru cei bolnavi), la Utrenie (Slujba de dimineaţă) şi Vecernie (Slujba de seară).

 

De unde vine practica mirungerii

Mirungerea a rămas în Biserica Ortodoxă din vremea când oamenii se converteau la credinţa ortodoxă, prin botez. De aceea, şi astăzi copiii sunt miruiţi la Slujba Botezului.
Prin acest ritual, micuţii devin creştini adevăraţi. Acesta este semnul văzut al împărtăşirii lui din darurile Sfântului Duh.
Totuşi, miruirea nu se face în toate bisericile ortodoxe. În Grecia, de exemplu, credincioşii nu sunt unşi cu mir sfinţit, ci primesc de la preot doar anafură. Chiar la noi în ţară, miruirea nu se practică în toate regiunile, ci doar în mod special în Muntenia şi în Moldova. În Ardeal, practica mirului lipseşte, scrie clickpentrufemei.ro
Sfinţeşte inima

Atunci când nu poţi ajunge la biserică din cauza unei boli care te ţintuieşte la pat, poţi să te ungi cu ulei sfinţit. Astfel, vei primi ajutorul Domnului şi, dacă ai credinţă în puterea mirului, este posibil să te însănătoşeşti curând.
În funcţie de locul în care te ungi, mirul te ajută să învingi diferite boli. Dacă îl duci la frunte, îţi va sfinţi gândul, la piept, va domoli dorinţele şi va sfinţi inima, la ochi, urechi sau la gură va sfinţi simţurile, la mâini şi la picioare îţi va da ajutor să duci la bun sfârşit treburile de peste zi şi te va întări sufleteşte.
Maslul vindecător

Pentru cei bolnavi se face o slujbă specială, Slujba de Maslu. Mirul are puterea de a le curăţi sufletul şi de a le diminua durerile. În timpul mirungerii, preotul rosteşte: „Pecetea darului Sfântului Duh” sau „Ajutor de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul” şi unge cu mir fruntea, mâinile şi picioarele celui bolnav.
Cum se pregăteşte mirul?

Sfântul şi Marele Mir, folosit de preot la Taina Mirungerii, este amestecat cu mirodenii şi fiert în primele trei zile din săptămâna Patimilor lui Iisus.
Este sfinţit apoi de Patriarh, în Joia aceleiaşi săptămâni, la Liturghie. Numai aşa devine purtător al Sfântului Duh. La sfârşit, se împarte tuturor bisericilor pentru a fi folosit până la Paştele următor.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Arsenie Boca îi spovedea pe Iustin Pârvu şi Ilie Cleopa folosind mirul pe post de lubrifian
17 sep, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus a avut doi taţi şi s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice”?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa (cu “s” mic) până în anul 1492?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor?
- numele său real este Conchita Wurst?
17 sep, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

În mod suplimentar, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a propus oferirea, în zilele de duminică, a câte 10 supozitoare cu trotil pentru înlesnirea mântuirii. Pentru început, majoritatea doamnelor în vârstă, participante la slujbele BOR, au recunoscut că sunt foarte încântate de această idee.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor î

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ