MINUNEA din Vechiul Testament pe care oamenii au vazut-o ACUM, in Israel. "S-a întâmplat sub ochii noştri"

| 21 mar, 2014

Un fenomen natural rar s-a petrecut in desertul Negev din IsraelRaul Zin, vechi de 3.700 de ani si descris in Biblie, a renascut datorita ploilor abundente din regiunile muntoase. Aceasta minune naturala s-a petrecut dupa mai multi ani de seceta.

In imaginile inregistrate de localnici se observa cum apele raului vin din zona muntoasa si curg pe albia uscata din desert, potrivit Daily Mail.

Albia raului este extrem de imprevizibila, iar de-a lungul anilor precipitatiile abundente au cauzat uneori inundatii in desert.

Desertul Negev este o regiune uscata si pustie in timpul lunilor de vara, dar in timpul iernii, se inregistreaza ploi pe o arie extinsa, cum ar fi in vechiul oras antic Beersheba, aflat in apropiere.

Ploile continua uneori pana in luna aprilie, iar apa se poate acumula si curge de-a lungul albiei uscate a raului, din desert.

Izvorul raului Zin se afla situat pe varful muntelui Negev, la aproximativ 85 de kilometri sud de orasul Beersheba si se varsa in Marea Moarta.

Astfel de evenimente naturale sunt descrise chiar in Vechiul Testament din Biblie. Potrivit Bibliei, israelitii au ratacit prin desertul Negev in timpul "calatoriei prin pustiu", dupa Exod. Raul Zin a fost folosit pentru a marca granita Israelului in vremuri biblice

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 2014
Tely
Minuni
Citesc si ma minunez cit de banali pot fi uni care cred ca o ploaie in munti poate fi o minune.Observ in ultimul timp ca se insista pe niste teme care sunt demne de tot risul.Probabil ca sunt si persoane care cu frica de Dumnezeu vad minuni la tot pasul.Eu in afara de cataclisme ,accidente si tot felul de intimplari dureroase,nu am vazut nici o minune...si slava domnului am ceva ani la activ.
26 mar, 2014
Saiko
Documentati-va!
Raul Zin se formeaza ca urmare a adunarii apei de ploaie intr-un crater imens de pe muntele Negev, situat la cateva mile de locul unde a fost facuta filmarea. Fenomenul asta se intampla o data la cativa ani, nu este chiar atat de mult o "minune".

Domnule/doamna LUC, nu e nevoie sa faceti comentarii acide inainte sa va documentati. In articolul din Daily Mail scrie ca, timp de secole, raul a disparut si reaparut de multe ori, deci oamenii clar se asteptau la asta. In al doilea rand, "mizeriile" nu sunt numai evreiesti, ci pot proveni si de la alti indivizi. Comentariul xenofob pe care l-ati facut arata asta. Toti suntem oameni si gresim, nu e nevoie sa aratam cu degetul catre un anume popor care a facut greselile pe care le-ar fi facut oricine.
22 mar, 2014
matilda
Ciudat,toate minunile se intampla in Israel...Popor ales....Golem.
22 mar, 2014
Motanul
Popor ales...my dick !!! F..k them all !
23 mar, 2014
Luc
minciuni
Astea-s chestii contrafacute. Cum sa fi stiut toata lumea aia UNDE sa se puna sa astepte ,ca cica vin apele, si ca ce chestie sa vina inca si cu asa putere un riu peste o albie seaca de zeci de ani cita vreme nici macar nu avusesera loc ploi in aval! NISTE MIZERII EVREIESTI, e plina lumea de ele pretutindeni.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ