Mircea Băsescu – pericol public. Traian Băsescu – nu ştia nimic

| 12 iul, 2014

Într-o intervenţie la “Adevărul Live”, preşedintele Traian Băsescu a vorbit din nou despre cazul de trafic de influenţă ce îl vizează pe fratele său şi pe familia interlopului Bercea Mondial, încercând şi de această dată să îi convingă pe români că nu ştia nimic de acest episod.

În ciuda dezvăluirilor directorului SRI, George Maior prin care se arată că Serviciul a trimis numeroase informări Preşedinţiei cu privire la acţiunile ilegale ale clanului condus de Bercea Mondial, Traian Băsescu a negat încă o dată că nu a fost informat. „Nu mă derobez de fratele meu. Pentru moment, sunt preşedintele României. Campania cu demisia preşedintelui e una incorectă. Arestarea preventivă a fratelui este o nenorocire pentru mine. Monitorizarea fratelui nu intră în atribuţiunile Serviciilor. N-am fost în vizită la fratele meu, dar m-aş duce. Mi-aş dori mult ca, după ce a citit dosarul, să poată să-mi dea explicaţii mie. Pentru că eu am ştiut altă poveste de la el. În 2013 mi-a spus prima oară că era şantajat. I-am spus să meargă la Poliţie, să informeze. A doua oară mi-a spus în primăvară, anul acesta. Am aflat din presă că a fost naş la familia Bercea”, a declarat şeful statului.

Pe lângă vechiul discurs reluat şi în cadrul emisiunii Adevărul Live, şeful statului a încercat să aducă noi elemente care să pună întreg scandalul într-o nouă perspectivă favorabilă propriei persoane. Traian Băsescu a încercat astfel să genereze simpatie, prin apel inclusiv la strategia victimizării, afirmând că este un simplu cetăţean, că a aflat din presă despre relaţia fratelui său cu clanul de interlopi conduşi de Bercea Mondial.

Totodată, şeful statului a încercat să abată atenţia de la dosarul de trafic de influenţă ce îl vizează pe fratele său, mutând atenţia asupra aşa-zisei intenţii de a demisiona din funcţia de preşedinte în momentul în care presa a început să divulge informaţii compromiţătoare despre relaţia dintre familia sa şi Bercea Mondial. Teatru ieftin jucat de preşedinte atunci când a încercat ne convingă că s-a gândit să-şi dea demisia în momentul în care a izbucnit scandalul cu Bercea Mondial nu mai convinge pe nimeni. De altfel, justificarea deciziei sale de a nu demisiona îl duce pe Traian Băsescu în zona ridicolului când susţine că a ales să rămână la Cotroceni pentru a nu fi acuzat că diminuează şansele dreptei de a câştiga alegerile prezidenţiale.

Dincolo de toată evoluţia scandalului generat de dosarul de trafic de influenţă ce îl vizează pe fratele preşedintelui, datele problemei nu se schimba cu nimic. Traian Băsescu trebuie să aducă lămuriri românilor în legătură cu relaţia dintre Mircea Băsescu şi clanul de interlopi condus de Bercea Mondial. De altfel, întreg scandalul îl vizează direct şi pe şeful statului ca urmare a rolului pe care acesta l-ar fi avut în presupusa influenţare a justiţiei pentru acordarea unei sentinţe favorabile lui Bercea Mondial. În continuare, este de datoria autorităţilor judiciare să aducă clarificări cât mai repede cu putinţă cu privire la implicarea preşedintelui în cazul de trafic de influenţă ce îl vizează pe fratele său, astfel încât acestea să fie în conformitate cu aşteptările românilor cu privire la independenţa justiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iul, 2014
ion
esti de compatimit,cat de bolnav la cap poti fi,cum crezi ca mai poate crede cineva,minciunile tale,situatia nestiuta a fratelui,cand inregistrarile se vad clar si scot in evidenta mita primita de fratitu si partea din mita,ce trebuia sa ajunga la tine.Numai o justitie dreapta si independenta isi poate pune o rezolutie adevarata,adica,dupa mine,din cea ce am vazut,vinovati voi amandoi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ