Mircea Diaconu: ANI încearcă să anuleze opţiunea a 6,81% din voturi

| 18 iun, 2014

Agenţia Naţională de Integritate încearcă să anuleze opţiunea a 6,81% din voturi, a declarat miercuri europarlamentarul independent Mircea Diaconu, care a adăugat că va lupta ca această opţiune să fie respectată.

'Este continuarea poveştii fără sfârşit. Însă de acum nu mai este doar povestea mea, a cetăţeanului Mircea Diaconu, este povestea a sute de mii de cetăţeni care m-au votat, care m-au ales să-i reprezint în Parlamentul European. Ca o concluzie după ce am citit solicitarea lor este că Mircea Diaconu avea dreptul sa candideze, dar nu avea dreptul să câştige. ANI încearcă să anuleze opţiunea a 6.81% din voturi, iar această încercare nu are nimic în comun cu democraţia şi cu statul de drept', a afirmat Mircea Diaconu.

El a adăugat că se simte obligat să se lupte pentru acesta voturi. 'Şi mă voi lupta până la capăt cu toate armele legale. Voi face totul ca, de data aceasta, opţiunea celor care au votat să fie respectată, aşa cum este normal într-o ţară normală! Iar de data aceasta nu mai sunt singur!', a conchis eurodeputatul independent.

Agenţia Naţională de Integritate a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, ANI a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune în contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului lui Mircea Diaconu. Prima cerere este adresată preşedintelui Parlamentului European, Secretariatului General al PE şi Comisiei responsabile pentru validarea mandatelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ