Mircea Diaconu, despre dorinţa de a fi în politică

| 20 mai, 2014

Mircea Diaconu, candidat independent în alegerile europarlamentare, a declarat marţi, în Piaţa Tricolorul din Bacău, în faţa unei asistenţe de aproximativ 60 de persoane, că dorinţa sa de a fi în politică 'este alimentată de necazurile şi frustrările românilor' şi nu de intenţia de a fi cineva.

'Când am intrat în politică eram un actor cunoscut, aş putea spune fără modestie că mă situam printre cei mai iubiţi de publicul românesc. Aşadar nu aveam nevoie de o nouă imagine publică pentru a-mi satisface orgoliul. Am intrat în politică realizând faptul că eram traşi pe sfoară, minţiţi, înşelaţi în aşteptări. Speram, cu limpezimea gândului oferită de faptul că veneam dintr-un domeniu în care se pune lupa pe comportamentul uman, dar şi cu o oarecare naivitate, că, spunând fără ocolişuri durerile oamenilor, am să pot facilita susţinerea unei altfel de a face politică în România', a mărturisit Mircea Diaconu.

Potrivit acestuia, cât timp nu a deranjat prea tare, 'a fost tolerat' .

'Numai că eu sunt om cu principii. Şi asta mi-a făcut, ulterior, duşmani pe faţă, care au dorit, indiferent de opiniile politice, să mă neutralizeze politic. Numai că eu am tenacitatea ţăranului român. Susţinut şi de convingerea mea interioară că oamenii doresc schimbare în comportamentul politic, dar nu au pe cine se baza fiind înşelaţi de atâtea ori, am decis să continui lupta politică într-o manieră care să nu mă ataşeze de vreun partid. Şi în această manieră nu am dezarmat şi, bazându-mă pe ideile formidabile ale democraţiei, vrând să constat dacă liberatatea există cu adevărat în România, m-am înscris în alegerile europarlamentare. S-a încercat să mi se pună diverse piedici. Numai puteam să dau, însă, înapoi sub apăsarea morală a peste 150.000 de semnături în favoarea candidaturii mele. Aşa că am continuat', a precizat Mircea Diaconu.

Actorul politician a mai spus, argumentând cu povestiri din periplul său prin ţară în calitate de candidat, că are 'mari speranţe' în ceea ce priveşte alegerea sa ca europarlamentar.

,,Dacă, însă, pe 25 mai nu voi avea votul românilor, nu voi demisiona de niciunde. În mod cert voi continua să fiu un luptător politic pentru idealurile mele şi ale celor ce mă susţin. Asta pentru că nu am candidat la o funcţie, ci în apărarea unor principii, a demnităţii concetăţenilor mei plini de un năduf tăcut', a mai spus Mircea Diaconu.

El a mai mai precizat că principala nelinişte ce i se prefigurează nu este de ordin politic, economic, ci 'scăderea natalităţii'.

'Nu sunt îngrijorat că va fi foamete, război. Cred că suntem într-un timp în care, dincolo de jocurile unora ori altora dintre puteri, pericolul pentru Europa este îmbătrânirea populaţiei. Fără această resursă generatoare de energie care sunt tinerii, oricâte planuri s-ar face, diseca ori aproba în Parlamentul European, nu se va putea susţine o societate europeană civilizată, la propriu şi la figurat', a mai spus Mircea Diaconu răspunzând unei interpelări din public privind contribuţia sa în eventualitatea alegerii ca eurodeputat.

În altă ordine de idei, Mircea Diaconu şi-a exprimat speranţa că procurorii, indiferent de ce compartiment aparţin, 'nu vor fi instrumente ale puterii, aşa cum au fost unii înainte de 1989, instrumente prin care acţiona securitatea comunistă'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ