Mircea Dușa: Propaganda rusească este una destul de activă însă nu ne intimidează

| 10 apr, 12:07

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat vineri, la Târgu Mureș, că propaganda rusească este una destul de activă, însă a subliniat că România nu este intimidată de declarații de genul celei făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.

Lukașevici a afirmat, pe 8 aprilie, că planurile NATO de a desfășura forțe militare în România, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" și "conflictuale".

Citeşte şi: Vladimir Putin, ANUNȚUL care pune pe jar întreaga LUME

''În primul rând propaganda rusească este una destul de activă, ați văzut că se fac tot felul de declarații. Nu ne intimidează astfel de declarații.

La Summit-ul din Țara Galilor de anul trecut s-au stabilit măsurile de reasigurare pe flancul estic al NATO și al Uniunii Europene, cu precizarea că vor fi în permanență forțe ale NATO prin rotație, iar proiectul acela de lege care vizează accesul militarilor străini pe teritoriul României este un proiect care a fost aprobat de Guvern, sigur că va merge la CSAT și după aceea în Parlament și creează posibilitățile pentru aplicarea măsurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO și al UE", a spus Dușa, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că după ce modificările la Legea 291 referitoare la staționarea militarilor străini pe teritoriul României vor fi aprobate de Parlament, Legislativul va fi cel care va aproba efectivele și capabilitățile militare care sunt organizate în România de către NATO.

Tag-uri: Mircea Dusa, nato, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ