Mircea Dumitru: Administraţia centrală şi locală trebuie să se deschidă mai mult către tineri

| 25 iul, 15:41

Administraţia centrală şi cea locală trebuie să se deschidă mai mult către tineri, fără implicarea acestora în viitorul foarte apropiat în instituţiile româneşti neputându-se realiza schimbarea, a declarat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, luni, la deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului, organizată la Biblioteca Naţională.

"Dragi tineri care aţi obţinut această poziţie de interni pentru următoarele două luni, vreau să vă felicit pentru faptul că aţi trecut prin această competiţie foarte exigentă şi că aţi reuşit să vă calificaţi pentru ca în următoarele două luni să veniţi în administraţie şi să încercaţi, prin entuziasmul dumneavoastră, prin tinereţe, prin ideile foarte curajoase, pe care sunt sigur că le veţi avea, să încercaţi să schimbaţi ceva din atmosfera şi din modul de funcţionare a instituţiilor noastre. Eu sunt profesor la Universitatea din Bucureşti şi cred că principalul meu privilegiu în fiecare an este acela de a avea în faţă un public care are exact aceeaşi vârstă, în timp ce vârsta mea se duce uşor-uşor spre pensie ca să zic aşa. Pentru cei care lucrăm în învăţământ ştim foarte bine că legătura cu tinerii este absolut esenţială pentru vitalitate, pentru tonusul intelectual şi moral. Cred că şi administraţia centrală şi administraţia locală trebuie să se deschidă mai mult către dumneavoastră, pentru că aşa cum bine ştim, în momentul de faţă, perioada aceasta pe care o traversăm ar putea fi definită prin încercarea noastră foarte onestă, foarte sinceră de a schimba ceva în felul în care funcţionează aceste instituţii şi avem nevoie de un motor puternic, avem nevoie de un vector tare care să ne tragă în faţă. Aceştia trebuie să fiţi dumneavoastră. Şi cred sincer că, fără ca dumneavoastră să vă implicaţi în viitorul foarte apropiat în instituţiile româneşti, nu vom putea face schimbarea de care avem nevoie", le-a transmis ministrul Educaţiei celor 200 de stagiari care participă la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului. 

Mircea Dumitru s-a declarat convins că tinerii sunt cei care vor putea face din această ţară un loc în care se trăieşte într-un mod decent. 

"Din păcate, nici generaţia mea, nici generaţia părinţilor mei, poate că nici generaţiile imediat după mine nu au reuşit să facă ceea ce am promis, (...) ceea ce ne-am propus, până la capăt. E rândul dumneavoastră să ne arătaţi ceea ce puteţi, ceea ce vreţi şi sunt absolut convins că într-un număr de ani veţi putea să faceţi din această ţară şi din acest stat un loc în care să trăim într-un mod decent, în care să nu ne fie jenă, de pildă, că suntem funcţionari ai statului român sau că lucrăm în administraţie (...)", a mai spus ministrul Educaţiei. 

Acesta a precizat că aşteaptă şi un mesaj critic şi constructiv de la tinerii care vor lua parte la acest program. 

"Vă aştept mâine la Ministerul Educaţiei, ştiu că sunt 9 interni. (...) Vreau să ne vedem să vă arăt ministerul şi, de ce nu, la sfârşitul acestei perioade, dumneavoastră să ne spuneţi nouă ce aţi văzut, ce nu vă place şi să ne daţi (...) un mesaj critic, dar şi constructiv care să ne ajute în viitor", a mai afirmat Mircea Dumitru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ