Mircea Duşa: Situaţia din Ucraina, motiv de îngrijorare pentru NATO şi România

| 20 aug, 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat miercuri, într-o întâlnire pe care a avut-o cu însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, că situaţia din Ucraina reprezintă 'un motiv de îngrijorare atât pentru NATO, cât şi pentru România, ca stat aliat'.

Dincolo de subiectul referitor la Ucraina, cei doi oficiali au discutat şi despre evoluţia situaţiei din zona Orientului Mijlociu.

Mircea Duşa a reafirmat angajamentul României pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi a apreciat rolul bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, pe care a caracterizat-o drept 'un punct important în procesul de rotaţie a trupelor americane din Afganistan'.

De asemenea, ministrul român al Apărării a informat partea americană asupra stadiului lucrărilor de la Deveselu.

'Totul se derulează conform graficului. Lucrările evoluează bine şi toate activităţile asociate securizării bazei militare se încadrează în calendarul stabilit. Chiar astăzi, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, voi face o analiză la faţa locului a stadiului realizării lucrărilor ce se execută în afara bazei militare - staţie de epurare, canalizare, reţea apă', a mai spus ministrul Duşa.

Întâlnirea a avut loc la sediul MApN. Dean Thompson a fost însoţit de către Christina Evans, directorul Grupului Majoritar al Comisiei de Buget din cadrul Senatului SUA, Subcomisia pentru construcţii militare.

'Christina Evans este prezentă în România ca urmare a solicitării adresate Senatului SUA de către Administraţia americană pentru realizarea Iniţiativei de Reasigurare Europeană (European Reassurance Initiative) anunţată de preşedintele Barack Obama', precizează sursa citată.

Tag-uri: Mircea Dusa, nato, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ