Mircea Geoană a vrut să dea partidul pe mâna lui Iohannis?

| 29 noi, 2014

Surse din partid au pus degetul pe rană explicând că Mircea Geoană ar fi avut o înțelegere fermă cu Blaga și Iohannis, prin care se angaja să aducă PSD într-o coaliție de larg consens național, prin înlăturarea lui Victor Ponta și cooptarea ”noului” PNL la guvernare.

Trei excluderi și o singură atitudine corectă. Cam așa se poate rezuma ședința furtunoasă de la PSD, în urma căreia social democrații s-au descotorosit de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Din cei trei, singurul care a avut o atitudine corectă și totodată capabilă de a stârni simpatie și compasiune față de emitent a fost cea a lui Dan Șova. Dacă ce a spus pe treptele sediului PSD reprezintă o părerea sinceră și mai are și înțelepciunea să se țină de cele declarate, revenirea lui Dan Șova în PSD este doar o problemă de timp.

Mircea Geoană și Marian Vanghelie au căzut și ei de sus, dar în extrema opusă. Și ce văiet și ce bucium... Ar fi circ maxim, de la Geoană încercând să transforme auditoriul in corpore în armata sa personală de partizani, până la Vanghelie, plângând de nervi ca Băsescu, în direct la InsolvențaTv, ar fi cabaret politic deci, dacă n-ar fi extrem de trist.

Citeşte şi: Demascarea lui Vanghelie


Și unul și celălalt eșuează lamentabil în imposibilitatea logică și de bun simț care-i împiedică să explice credibil cum de și-au dat seama abia acum de toate problemele grave ale conducerii partidului dar și ale PSD, luat în totalitate. Din păcate, amândoi au reușit să se dovedească lipsiți cu desăvârșire de simțul ridicolului, singurul care i-ar fi împiedicat, poate, să scuipe în farfuria din care au mâncat. Ca pe o culme a disperării, să notăm performanța lui Geoană de a se gudura post-festum tocmai pe lângă Ion Iliescu, cel care i-a opintit primul și iremediabil cariera politică la vale, cu ani în urmă, când i-a pus faimoasa ștampilă de ”prostănac”.

Și ca să rămânem în zona poreclelor celor doi, care acum amenință cu ruperea partidului pentru a cărui unitate pretindeau că luptă îndârjiți, până mai ieri, să remarcăm că atât ”Prostănacul” cât și ”Almanahe” au nu numai reacție virulentă și neprincipială față de o decizie luată împotriva lor cu un număr strivitor de voturi.

Citeşte şi: Minciunile lui Geoană demontate de statistici. Ponta a luat mai multe voturi decât el

Despre amândoi s-a răspândit zvonul unei pactizări subterane cu adversarii politici ai PSD: într-un cuvânt trădare. Despre Marian Vanghelie, multe nu ar fi de spus, dincolo de întâlnirile de taină cu Blaga, Boc, Udrea și Marian Petrache, chiar în septembrie, înainte de alegeri, un episod obscur și documentat doar de paparazzi, căci cei în cauză au pretextat ... sărbătorirea zilei de naștere a lui Rareș Bogdan.

În cazul lui Mircea Geoană este vorba mai mult ca sigur pe frustrarea întreținută de acesta de când a pierdut șefia partidului în favoarea lui Victor Ponta. Nu întâmplător, după ce a obosit să-și umple de mizerii fostul șef pe linie politică, cu partid cu tot, Mircea Geoană s-a lansat într-o lingușeală de zile mari la adresa lui Klaus Iohannis, un omagiu cum numai la ”elitele” dreptei am mai văzut...

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Vanghelie a încercat să facă un partid de vagabonzi. Eu am refuzat

Excluderea directă a celor doi, o sancțiune extrem de brutală și absolut neobișnuită pentru un partid ca PSD, caracterizat prin unitate și care în conjunctura politică actuală nu are niciun interes să piardă membri marcanți sau să riște o schismă internă, pare să confirme zvonurile și speculațiile care circulă despre cei doi foști lideri social-democrați, dispuși să speculeze înfrângerea electorală recentă în interes propriu.

Surse din partid au pus degetul pe rană explicând că Mircea Geoană ar fi avut o înțelegere fermă cu Blaga și Iohannis, prin care se angaja să aducă PSD într-o coaliție de larg consens național, prin înlăturarea lui Victor Ponta și cooptarea ”noului” PNL la guvernare.

Citeşte şi: Ion Cristoiu a DEZVĂLUIT planul secret a lui Geoană şi Blaga

Ar fi fost în stare Mircea Geoană să dea PSD pe mâna lui Iohannis? Speculațiile par cu atât mai credibile cu cât reprezintă o soluție evidentă pentru dilema actuală a taberei Blaga-Iohannis: cum să intre la guvernare fără să fie acuzați că folosesc exact armele și metodele de care s-au dezis în campania electorală. Și atunci, să nu ne aducem aminte de teoria care spunea că prin mascarada recentelor camuflări de partide noi în partide istorice se urmărește de fapt un obiectiv pe termen lung și anume apropierea de un sistem bipartit?

PDL-ul lui Blaga, urât din rărunchi de populație, s-a vopsit deja în partid istoric liberal. PMP-ul condus de alt cuplu de politicieni odioși, Udrea și Băsescu, se pregătește să se deghizeze în partid istoric țărănesc? Unde se încadrează în această ecuație social-democrații îngenuncheați de Geoană și Vanghelie? Conform algoritmului politic interbelic maimuțărit, în viitor stânga ar trebui să-și țină ședințele de partid pe la Doftana...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 2014
LUCIAN
Foarte urat din partea celor ce au incercat un puci in P.S.D. pt al aduce pe un NEICA NIMENI cu putere absoluta .. Oare iar vom fii umiliti cum am fost de un EXCROC Of.Activ de serv Extern ..? Acest JOHANIS sa nu se uite este un MAFIOT cu RETROCEDARI si un mare TRADATOR de tara , totul se va deemonstra , cum se demonsreaza cat de curand cum sa votat si sa facut diversiune pe multi bani in DIASPORA de oamenii lui BA--SECU ..!
29 noi, 2014
tornado!
KAGEBISTI DE STINGA !!
Ce mizerabili puteti fi NU AM PUTUT SA VADA FOIE DE WC MAI MURDARA CUMA ESTE ACESTA ,,OBECTIV,, ACUMA VA LEGATI DE GEOANA !!!
29 noi, 2014
ion
autonomia ținutului secuiesc
Cât o să mai dureze bâlciul organizat cu o instență demențială de Budapesta.Indiferent cine va conduce Ungaria această țară are un fix cu Transilvania fiind complet înafara principiilor și politicii Uniunii Europene au ajuns săi desnaționalizeze și pe secui aliați ai românilor în evul mediu.Domnii unguri ar vrea ca arabilor să l-i se dea înapoi Spania fiindcă vremelnic au locuit-o sute de ani, Marea britanie să preia conducerea USA fiindcă au dominat-o până la războiul de independență, Austria să preia toate zonele în care sau înstăpânit în Italia de azi și așa se poate continua la nesfârșit.Istoria domnilor de la Budapesta nu s-a întors și nu se va întoarce înapoi niciodată.Ungaria este o țară sămânță de scandal și nimic mai mult.
29 noi, 2014
irinapop
Auzi cucoana?! Da' voi chiar n-ati invatat nimic din infrangerea pe care v-a aplicat-o popo'ul roman in alegerile astea? Voi tot mai faceti texte ca pentru handicapati mintali? Tot cu minciunile in continuare? Tot cu prosteala in fata? Cand o sa intelegeti ca astia care intra pe net nu sunt cretini? Cand o sa pricepeti ca nu trebuie sa va adresati ca tatei Floarea din fundu' vaii?! Niciodata? PSD-ul merita sa se duca naibii-n puscarie!!!! Cat mai multi ani!!!! Ai inteles? De la Iliescu pana la Van Ghelie si Geoana, trecand prin Dragnea, Ponta si Ghita (Oprisan, ala de la Arges etc.)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ