MIRCEA GEOANĂ: Am sesizat Avocatul Poporului în privinţa majorării salariilor pentru guvernanţi

| 19 aug, 14:19

Partidului Social Românesc (PSRO) a sesizat Avocatul Poporului cu privire la majorarea salariilor angajaţilor din Guvern şi Administraţia Prezidenţială, "fiind o măsură discriminatorie care nu a respectat procedura parlamentară, întrucât forul decizional trebuia să fie Camera Deputaţilor", a anunţat miercuri preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, după o întâlnire cu liderii confederaţiilor sindicale, transmite Agerpres.

"PSRO a transmis ieri (marţi - n.r.) două sesizări la Avocatul Poporului, una legată de salariile angajaţilor din Guvern şi Palatul Cotroceni. De asemenea, pe acelaşi temei, am sesizat Avocatul Poporului în vederea sesizării Curţii Constituţionale pe temei de neconstituţionalitate a faimoasei ordonanţe cu privire la creşterea de salarii pentru primii 48 de demnitari ai statului român. Este o decizie care în mod evident discriminează toate categoriile de funcţionari publici din România", a precizat Geoană.

În context, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat că şi Blocul Naţional Sindical va sesiza Avocatul Poporului cu privire la salarizarea categoriilor de angajaţi menţionaţi.

"În opinia noastră se încalcă prevederile art.16 din Constituţie cu privire la egalitatea cetăţenilor în faţa legii, creându-se o situaţie de discriminare. Cea de-a doua motivaţie ţine de încălcarea art. 75 din Constituţie privind sesizarea Camerelor. Pe fond, apreciem că s-a făcut o eroare prin sesizarea întâi a Camerei Deputaţilor şi ulterior a Senatului, ca for decizional. Parcursul firesc ar fi fost sesizarea Camerei şi apoi a Senatului, potrivit art. 75 din Constituţie", au precizat reprezentanţii BNS.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ