Mircea Geoană: Pe Ion Niculae nu îl cunosc personal, nu am nicio legătură cu dosarul "Mită la PSD"

| 03 apr, 18:53

Mircea Geoană, a spus că pe omul de afaceri Ioan Niculae nu îl cunoaște personal, ci doar de la televizor, menționând că el nu are nicio legătură cu speța din dosarul "Mită la PSD", în care Niculae și fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, Bunea Stancu, au fost condamnați la închisoare.

"Eu vă spun, ceea ce este de natură evidentă, că nu am nicio formă de asociere cu această situație. Dacă ar fi fost cazul să fie vreo problemă legată de mine, procurorii care i-au incriminat pe cei doi sau trei care au fost condamnați ieri m-ar fi prins și pe mine în această chestiune. Nu am fost, ca dovadă că nu sunt elemente care să mă lege pe mine de acest subiect. (...) Deci, nu este absolut nimic legat de mine sau de vreo legătură cu acest tip de finanțare a campaniei", a afirmat Geoană, citat de Agerpres.

Citeşte şi:  Radu Banciu, despre dosarul ”Mită la PSD”: Adică tu, Mircea Geoană, nu știai cine finanțează campania electorală?

Acesta a spus că afirmațiile că el s-ar fi întâlnit cu Ioan Niculae nu sunt reale și că nici nu-l cunoaște personal pe omul de afaceri.

"Asta este o chestiune care nu are niciun fel de element de realitate sau de element de demonstrabilitate. Deci, pur și simplu, nu este adevărat. (...) Nu, nu-l cunosc (n.r. — pe Ioan Niculae). Îl cunosc de la televizor ca patron de fotbal sau om de afaceri, dar nu-l cunosc ca persoană", a afirmat liderul PSRO, spunând totodată că pe Bunea Stancu era evident să îl cunoască, acesta fiind în 2009 liderul PSD Brăila.


Mircea Geoană a declarat că este bine că Justiția începe să ancheteze modul în care se fac finanțările în politică. "Dacă justiția românească începe să se uite cu atenție la modul în care se finanțează politica și campaniile, acesta este un lucru bun, pentru că sursa răului în România, din punct de vedere al corupției, este intersecția între banul public și business și ceea ce trebuie să se întoarcă în urma unei finanțări ilegale către cel care a finanțat campania în mod ilegal", a spus Geoană.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care joi omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 20:47
liviuioan
Pe BLEJNA-- A,A,A--MIHAELAAAA !
Specie protejata din interese oculte---saracu, VANGHELIE--rade si cu curcile impreuna cu partenerii de FAZAN . Nici un mesaj de la diasPORENI--este de inteles , deMONICA , a ramas fara police man . Draga MIRCIA--nici nu stii--in ce piesa ai sa fii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ