Miron Mitrea ar putea primi astăzi verdictul din partea Instanței Supreme

| 15 oct, 2014

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar putea pronunţa miercuri în dosarul în care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

La ultimul termen al procesului, din 3 octombrie, procurorul DNA a solicitat condamnarea celor trei inculpaţi din acest dosar, Miron Mitrea, Irina Jianu şi Nicolae Popescu, la pedepse de închisoare cu executare, fără să nominalizeze şi cuantumul acestora. 

Procurorul a susţinut că, în cazul lui Miron Mitrea, faptele de care acesta este acuzat au conotaţii "grave" şi sunt dovedite de probele aflate la dosar, astfel încât se impune aplicarea unei condamnări cu executarea pedepsei. 

De cealaltă parte, avocaţii au cerut achitarea inculpaţilor, susţinând că nu există dovezi care să ateste vinovăţia lor. 

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals. 

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, fost inspector de stat, şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), ulterior inspector general de stat în construcţii la ISC, aceasta fiind acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

De asemenea, a fost trimis în instanţă Nicolae Popescu, fost arhitect-şef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracţiunile de corupţie. 

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC. 

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ