Misterele afacerii familiei Băsescu de la Nana

| 19 apr, 2014

Pe măsură ce comisia Nana se apropie cu ancheta de final, din ce în ce mai multe lucruri urât mirositoare ies la iveală.

Totodată, raportul Corpului de Control al Guvernului s-a transformat într-un dosar penal. În acest context, putem înţelege eforturile disperate ale preşedintelui Băsescu de a muta atenţia de la scandalul terenului din Călăraşi.

Traian Băsescu s-a lansat încă de la începutul acestei săptămâni într-un atac virulent la adresa senatorului PSD Gabriela Firea, atacuri pe care le-a continuat marţi în cadrul unei conferinţe de presă. Președintele a lansat ameninţări de tip mafiot, ameninţări menite să închidă gura unui membru important al Comisiei Nana.

De altfel, avertizarea preşedintelui a venit la doar câteva zile după ce Gabriela Firea declase anterior că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. Tot acest comportament dovedeşte disperarea lui Traian Băsescu, care simte lațul cum se strânge pentru toate ilegalităţile comise în această afacere.

Are şi de ce să fie nervos, pentru că lucrurile pe care a încercat să le ţină ascunse, sunt scoase acum la iveală în urma investigaţiilor realizate de Comisia parlamentară. În timp ce Băsescu urlă din ce în ce în mai tare, ceilalţi participanţi încep să se dea răniţi sau să se facă nevăzuţi.

Ca de exemplu, Tudoriţa Nicolae, nimeni alta decât secretara Primăriei Nana. Aceasta a ajuns la spital după ce s-a îmbolnăvit subit din cauza stresului provocat de ancheta Comisiei parlamentare. Audiată de comisie la începutul acestui an, secretara primăriei a declarat atunci că Adrian Rădulescu, consilierul preşedintelui Băsescu, a fost cel care a înregistrat “Ferma Preşedintelui” în Registrul Agricol al Primăriei Nana, plasându-l astfel pe Rădulescu în calitatea de intermediar direct al familiei Băsescu.

Dar lucrul care îi provoacă poate cel mai mult stres Tudoriţei Nicolae este raportul Corpului de Control al primului-ministru, transformat între timp într-un dosar penal. Fiica Tudoriţei Nicolae, Simona-Alina Preda, cu funcţia de referent în cadrul primăriei, a fost cea care a vândut 277,91 de hectare italienilor de la Berfige SRL. Preda a semnat acest contract în baza unor împuterniciri date de către proprietarii terenurilor respective. În acest fel, se poate observa cum familia secretarei Primăriei Nana a avut un rol foarte important în realizarea planurilor preşedintelui Băsescu.

Berfige SRL, firma de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul din comuna Nana, reprezintă o altă nebuloasă în cadrul acestei afaceri mlăştinoase. Deşi în baza de date a Registrului Comerţului figurează ca fiind în funcţiune, înregistrând un profit de peste 186.000 de lei în 2012, pe site-ul ANAF, aceeaşi companie figurează ca fiind inactivă de peste un an şi jumătate. ANAF arată că firma înfiinţată în 2009 de italianul Mara Bertola este un plătitor inactiv de TVA din 12 iunie 2012 şi a fost radiată din baza de date a Agenţiei din august acelaşi an.

Astfel, s-a ajuns în situaţia bizară ca o firmă inactivă din punct de vedere fiscal să aibă în acelaşi timp rezultate economice concrete. Bineînţeles, niciun reprezentat al firmei Berfige nu a putut fi contactat pentru lămuriri. Investigaţiile celor de jurnalul.ro au dus totuşi la o descoperire interesantă. Famila Bertola din spatele firmei Berfige domiciliază în Monaco, la exact aceeaşi adresă unde, în mod surprinzător, se găseşte şi fostul patron al Luxten, Boszormeny Zoltan, unde administrator a fost nimeni altul decât cuscrul preşedintelui Băsescu, Bebe Ionescu. Interesant cum mai toţi oamenii legaţi într-un fel sau altul de preşedinte, sfârşesc pe Coasta de Azur...

Afacerea Nana pare a fi o încrengătură cu o mulţime de ramificaţii subterane. Şi pe măsură ce scormonim mai mult, miroase din în ce în ce mai urât. Poate o fi de la îngrăşământul natural.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 apr, 2014
SAG
Mosia Bashescului cea urat mirositoare
Intradevar afacerea Nana miroase din ce in ce mai urat, iar increngatura are ramificatii de infractionalitate draconice. Speram sa aflam in curand, cu date concrete, ca toata afacerea celor aproape 300 de ha a pornit de la inceput si s-a finalizat pas cu pas la ....cererea Bashescului. Mai sper sa iasa la iveala continutul convorbirilor telefonice ale Bashescului cu Directorul CEC pentru obtinerea acelui 1 milion de euro prin trafic de influenta.
Din cate am aflat eu, cei care au fost la conducerea primariei Nana au fost de la PDL si nu de la PSD, dupa cum urmeaza:
1996 – Dumitru Budeşteanu USD/PD
2000 – Dumitru Budeşteanu PD
2004 – Dumitru Budeşteanu PC
2008 – Gheorghe Dobre PDL
2012 – Gheorghe Dobre APC/PDL
19 apr, 2014
cash
Mirosul urat este in mintea ta cre.tina...Fata lui Basescu nu are nici-o treaba cu retrocedarile care,s-au facut de un primar PSD.Asta ti-a scapat intentionat.Iar o firma in inactivitate poate sa-si vanda activele si peaste 10 ani.Cine o opreste?
Cum naiba s-au strans aici(ce nume frumos OBIECTIV)toti cretinii care nu pot judeca corect nimic?Oare sunteti platiti atat de bine incat sa nu fiti obiectivi absolut de loc sau atat va duce capul?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ